Erdogan avertizează că s-ar putea ca operațiunea armatei turce să se extindă în Irak

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat luni că Ankara și-ar putea extinde operațiunile militare împotriva militanților kurzi în alte zone din nordul Siriei și din nordul Irakului, relatează agenția DPA.

În cadrul unei ceremonii judiciare desfășurate la Ankara, Erdogan a precizat că zonele la care face referire vor include Manbij, Tel Abyad și altele din nord-estul Siriei, unde militari americani patrulează împreună cu luptători kurzi sirieni în cadrul războiului împotriva grupării Stat Islamic.

Erdogan a spus că a avertizat guvernul central irakian că, dacă forțele sale nu vor acționa împotriva combatanților Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), atunci Ankara își va trimite forțele în zonă.

”Dacă nu puteți rezolva acest lucru, atunci noi putem să intrăm într-o noapte în Sinjar și să curățăm zona de PKK”, a spus Erdogan.


DPA precizează că Sinjar este locul unde Statul Islamic a comis masacre în rândul minorității religioase yazidi în Irak, înainte ca forțele kurde să-i alunge pe extremiștii sunniți.

(AGERPRES)


 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *