Episcop sirian ortodox:”începe prigoana”

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Episcop sirian ortodox: “Ce s-a întâmplat în Orientul Mijlociu se va întâmpla şi în Europa”

loading...
SLOVENIA-EUROPE-MIGRANTS

Persecuţia creştinilor în Europa ar urma sa înceapă în curând, conform episcopului ortodox pentru Elveţia şi Austria, Dionysios Isa Gurbuz. Din cauza persecuţiei creştinilor din ţara sa el ar fi fost serios ”traumatizat”.

Persecuţia creştinilor în Europa ar urma sa înceapă în curând. Asta spune episcopul ortodox pentru Elveţia şi Austria, Dionysios Isa Gurbuz. Datorită persecuţiei creştinilor din ţara sa el ar fi fost serios ”traumatizat”.

Într-un interviu acordat publicaţiei „Tagesanzeiger”, capul bisericii se arată afectat de soarta creştinilor din Orientul Mijlociu.

Gurbuz vede în acţiunile grupurilor teroriste precum Daesh, talibanii şi Al Quaeda o prelungire a genocidului din 1915 din acea parte a Turciei care în acea vreme aparţinea Siriei. La vremea respectivă au murit două milioane de creştini ortodocşi armeni, sirieni şi greci, iar un milion de creştini s-au convertit la Islam, fiind forţaţi.

Gurbuz consideră că încă de la început, un punct de pe agenda Islamului a fost a alungarea creştinilor din Orientul Mijlociu prin teroare.

Episcopul consideră naivă viziunea unei convieţuiri paşnice după pătrunderea fluxului de refugiaţi, deoarece şi printre refugiaţi ar exista terorişti. Pe agenda refugiaţilor ar fi convertirea Europei la Islam. Această convertire s-ar petrece de la sine din cauza familiilor musulmane care au copii mulţi, iar episcopul atrage atenţia că procesul acestei convertiri nu va fi paşnic.

Conform predicţiilor sale, în 20 – 30 de ani în Europa ar exista o majoritate musulmană, iar jumătate dintre femei ar purta hijab.

Conform declaraţiilor sale episcopul a fost atât de traumatizat de persecuţia din Orientul Mijlociu, încât el face apel urgent la vigilenţă.

Nu este vorba de un apel la ură, a ţinut să precizeze omul bisericii. Din perspectiva sa, Islamul ar încerca ”să preia puterea în Europa” şi să ”înceapă persecuţia”. ”Ceea ce se petrece azi în Orientul Apropiat, se va întâmpla şi aici în Europa”, spune Gurbuz.

Siria era singura ţară din Orientul Apropiat în care creştinii puteau trăi nestingheriţi în credinţa lor, spune episcopul. În cazul în care liderul sirian Baschar al-Assad va fi înlăturat, ar putea să se întâmple exact ceea ce s-a întâmplat în Irak după prăbuşirea lui Saddam Hussein, atunci când structurile politice de putere s-au prăbuşit şi grupările islamiste au preluat sceptrul puterii.

Pentru Isa Gurbuz, Primăvara Arabă a fost numai un joc, un Intermezzo. ”Deoarece Islamul nu acceptă în ultimă instanţă nici un fel de democraţie, ci vrea doar să impună sharia.”

Episcopul în vârstă de 51 de ani provine – ca majoritatea creştinilor sirieni ortodocşi care trăiesc în Elveţia – din partea estică a Turciei, care a aparţinut odată Siriei. La începutul secolului, acolo mai trăiau încă 230 000 de armeni, dar astăzi practic nu mai este nici unul acolo, căci, conform spuselor lui Gurbuz, Turcia ar fi inamicul creştinismului.

 

Sursa: ETR

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Poate Rusia să învingă NATO? Cum se pregătesc SUA pentru prăbuşirea Chinei !

Câte șanse are Rusia de a învinge armatele NATO? Nici una, crede Tom Nichols profesor

Tsipras, mesaj din Rusia pentru UE: Europa nu mai este buricul lumii! Grecii știu să bată la porți mai sigure!

Grecii sunt un popor capabil să descopere noi orizonturi și să bată la porți mai

DOSARUL MICROSOFT. Familia Ponta are trei apartamente de lux de la la personajele implicate în offshore-urile prin care s-au transferat șpăgile. EXCLUSIV INVESTIGAȚII CENZURATE

DOSARUL MICROSOFT. Familia Ponta are trei apartamente de lux de la la personajele implicate în

Compania Johnson & Johnson, vinovată că a provocat zeci de cazuri de cancer ovarian | una dintre victime va fi despăgubită cu 110 milioane dolari!

Una dintre cele mai cunoscute companii americane de cosmetice pentru copii se află în mijlocul

Închide