Efectul SUA : “Vicepreşedintele Comisiei Europene: Toate statele UE ar trebui să accepte căsătoria homosexuală”

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Vicepreşedintele Comisiei Europene (CE) Frans Timmermans a declarat că toate statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să recunoască căsătoria între persoane de acelaşi sex, după ce Curtea Supremă a SUA a legalizat căsătoria homosexuală în toate statele americane.

loading...

“Comisia ar trebui să avanseze şi să încerce să obţină ca toate statele UE să accepte fără rezerve căsătoria între persoane de acelaşi sex ca pe celelalte căsătorii”, a declarat Timmermans la o gală organizată săptămâna trecută de către ILGA-Europe, o organizaţie nonguvernamentală (NGO) care apără drepturile LGBT, relatează site-ul EUObserver citat de România Liberă.


Cu toate acestea, CE nu poate propune proiecte cu privire la căsătorie şi familie, politici rezervate guvernelor naţionale. De aceea, susţinerea deschisă a lui Timmermans este percepută de către capitale ca o presiune politică.

Căsătoriile între persoane de acelaşi sex în UE sunt recunoscute în Belgia, Danemarca, Luxemburg, Olanda, Spania, Suedia şi Marea Britanie, cu excepţia Irlandei de Nord.


Finlanda a adoptat un pachet de legi cu privire la egalitatea căsătoriei, dar care urmează să intre în vigoare în 2017. Slovenia este, de asemenea, pe cale să accepte căsătoriile între persoane de acelaşi sex, dar ar putea să recurgă la un referendum.

În schimb, ILGA-Europe şi-a exprimat speranţa ca Bruxelles-ul să exercite presiuni în vederea recunoaşterii reciproce, în cadrul principiului mai larg al libertăţii de mişcare, care este de competenţa UE.

Acest lucru presupune o recunoaştere a cuplurilor de acelaşi sex căsătorite ca atare, indiferent de locul în care trăiesc în UE.

Timmermans este de acord cu acest lucru. El a declarat, la gala respectivă, că este necesar ca statele UE în care căsătoria între persoane de acelaşi sex este interzisă “să aibă decenţa să respecte decizia altor ţări care au recunoscut căsătoria între persoane de acelaşi sex”.

“Faptul că atunci când oamenii care se mută în altă ţară dau peste tot felul de probleme idioate, cu care cuplurile căsătorite care nu sunt de acelaşi sex nu se confruntă niciodată, cred că este o ruşine”, a spus vicepreşedintele CE.

Recunoaşterea reciprocă se aplică, de asemenea, copiilor cuplurilor de acelaşi sex.Astfel, dacă un cuplu de lesbiene căsătorite din Danemarca îşi ia copilul în vacanţă în Italia, atunci mama non-biologică nu mai are niciun drept ca părinte sau ca partener. Dacă o mamă biologică şi un copil ajung într-un spital, în Italia, atunci mama non-biologică nu va avea niciun drept în legătură cu ei, conform legii italiene.

Ţările care nu recunosc drepturi coparentale sunt: Italia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburgul, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Suedia şi Ungaria

 

 

Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

2 thoughts on “Efectul SUA : “Vicepreşedintele Comisiei Europene: Toate statele UE ar trebui să accepte căsătoria homosexuală”

  1. Asta este um Porc Homosexual! Dar asteapã porcule murdar cã mai încã vreo 10 ani si musulmani vor domina Europa si atuncea tu porc homossexual vei fi spãnzuram in fata oamenilor care vor bate palme, porc degenerat!

  2. Asta e sigur homo, de cere asa ceva, el nu se gandeste ca daca tatasu era casatorit cu alt barbat, el nu era pe acest pamant si nu scotea tampeniile astea pe gura, un rebut al societatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
UNELTIRE IMPOTRIVA ROMANIEI – Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes: “SRI si Kovesi au distrus mediul de afaceri din Romania… Sute de mii de firme falimentate si inchise… Sute de mii de familii distruse… Securistii si-au protejat propriile firme care faceau evaziunea cea mai mare… S-a mers pe protejarea firmelor Noii Securitati si pe cele cu capital strain, protejate de ambasade… S-a compromis nu doar capitalul romanesc, dar insasi economia romaneasca”

  Serviciul Roman de Informarii si sefa DNA Laura Kovesi au distrus mediul afaceri din

EXPLOZIV: Gabriel Oprea e in spatele dezastrului “Colectiv”

"Așteaptă-te să se întâmple un dezastru, un accident, ceva cu mulți morți. Trebuie să acopere

Totalitarism cu față umană: O tânără australiană a fost concediată pentru că nu este de acord cu „căsătoria” între persoane de același sex

Totul a început cu un „NU” și s-a sfârșit 2 săptămâni mai târziu, când a

Mafia Serviciilor Secrete din Romania-masonii tradatori

Mafia Serviciilor Secrete din Romania-masonii tradatoriPe timpul lui Nicolae Ceausescu erau citeva servicii secrete conduse

Închide