Economica.net: Curentul din România a ajuns mai scump decât cel din Franța sau Germania

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
La jumătatea anului, România era în partea superioară a clasamentului european din punctul de vedere al prețului angro al energiei electrice, potrivit datelor Comisiei Europene, scrie economica.net.
Datele DG Energy, Directoratul pentru Energie, organism al Comisiei Europene, arată că, în al doilea trimestru al acestui an, prețul mediu angro al energiei electrice vândut pe platformele de tranzacționare (wholesale baseload electricity prices) era, în România, peste media europeană și peste prețul raportat în mai multe state din vestul Europei.
Este vorba despre o media a prețului pentru energia electrică vândută “în bandă”, pe piețe.
Astfel, în România se înregistra un preț mediu de 41 de euro/MWh, peste media europeană de 37 de euro/MWh, conform datelor DG Energy. Este mai mult decât în statele din zona noastră, cu excepția Ungariei, și vorbim despre țări în care ponderea energiei din surse fosile, deci mai scumpe, este mai mare decât în România – spre exemplu, în Polonia prețul a fost de 35,6 euro, iar în Bulgaria 35,4 euro.
Prețurile de la noi au fost mai mari decât cele din Germania, Austria, Franța și chiar Irlanda, ca să nu mai vorbim despre țările nordice, acolo unde energia din surse hidro este totuși foarte întâlnită.
Articolul integral poate fi citit AICI
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *