Documentarul Wild Carpathia, lobby pentru cumpărarea pădurilor virgine din România

Distribuie!by loading... În România se pare că nimic nu e ceea ce pare, iar noi ne lăsăm păcăliți ușor de mai marii lumi care ne promit ajutorul. Așa s-a întâmplat […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

carpathya-620x400

loading...

În România se pare că nimic nu e ceea ce pare, iar noi ne lăsăm păcăliți ușor de mai marii lumi care ne promit ajutorul. Așa s-a întâmplat și în cazul documentarului ”Wild Carpathia” prezentat de britanicul Charlie Ottley.

Documentarul prezentat în toată lumea a adus României un avantaj enorm în turism, însă echipa ”Wild Carpathia” avea misiunea de a impulsiona miliardarii lumi, pentru a cumpăra pădurile virgine din țara noastră. Prințul Charles al Marii Britanii are și el un rol important în această afacere.

România a fost prezentată ca ultimul tărâm virgin al Europei, mai exact un ”Yellowstone al Europei”. Da, această sintagmă o auzim tot mai des în gura oficialilor de la Ministerul Mediului, chiar a ministrului Cristiana Pașca Palmer. La fel, în documentarul Wild Carpathia auzim sintagma  ”Yellowstone-ul Europei”.

Ce înseamnă mai exact acest Yelowstone al Europei

Prințul Charles și Charlei Ottley împreună cu Christoph  Promberger au pregătit terenul prin realizarea documentarului Wild Carpathia și prezentarea lui în întreaga lume. Cu toții am fost impresionați de acest documentar și am crezut că cineva va face ceva pentru salvarea pădurilor din România.

 

Christian Promberger și Charley Ottley în documentarul Wild Carpathia (min 30:30)

Ei vor să le salveze de drujbari, însă prin acest lucru încasează zeci de milioane de dolari, aici ne referim la dl. Christoph Promberger.

Cristoph Frantz Johannes Promberger, cunoscut ca „neamţul Cristoph”, un sas născut la Braşov, a ajuns să îi scape de ”probleme” pe oamenii care nu își puteau administra pădurile retrocedate de la stat. Astfel, prin cumpărarea cu sume derizorii, până în trei mii de euro/hectarul de pădure, neamțul a reușit să își construiască un imperiu.

Începând din anul 2007, două dintre societăţile administrate de Cristoph Promberger, Sănătate şi Natură SRL şi SC Almimax Natura SRL, au cumpărat în Lereşti, Albeştii de Muscel, Valea Mare Pravăţ, Rucăr şi Dâmbovicioara mii de hectare de pădure.

Mai mult, una dintre societăţi, Sănătate şi Natură SRL, a reuşit să intre şi membru cu drepturi depline în Obştea Moşnenilor Rucăreni şi Dâmbovicioreni, interesul reprezentându-l cele circa 4000 de hectare de pădure pe care moşnenii le deţin în devălmăşie în munţii Rucărului şi ai Dâmbovicioarei.

Promberger  a reușit să îi păcăleacă pe majoritatea moșnenilor, astfel o mare parte din cele 400 de hectare de pădure a ajuns în proprietatea sa.

Promberger împreună cu soţia sa, Barbara, a început să pună bazele mai multor afaceri, înregistrând, ca administrator, mai multe societăţi comerciale prin care a început să cumpere mii de hectare de pădure în Braşov, Dâmboviţa şi Argeş

Christoph Promberger este trezorier la ProPark – fundaţia pentru arii protejate, dar şi administratorul a peste 20.000 de hectare de pădure în Argeş, Braşov şi Dâmboviţa. El, sau prin soţia sa Barbara Promberger-Furpass, administrează mai multe companii prin care achiziţionează păduri sau doar le administrează pe cele ale statului din ariile protejate, în numele unor companii europene.

Sursa: listafirme.ro

Sursa: listafirme.ro

Promberger, milionar în euro

Christoph Promberger a devenit milionar în euro prin administrarea pădurilor virgine din România. Promberger a făcut câțiva pași inteligenți pentru ai sensibiliza pe filantropii lumii cu ”Yellowstone-ul Europei”, astfel i-a convins să investească zeci de milioane de euro, în cumpărarea pădurilor virgine din România.

Numai un singur exemplu, privind profitul pe care germanul îl are din pădurile cumpărate în România, este proiectul „Life” accesat de acesta în 2012, prin Fundaţia Conservation Carpathia, un proiect de aproape 6 milioane de euro numai pentru conservarea naturii.

Cu alte cuvinte, interesele germanului de a cumpăra cât mai multă pădure este acela de obţine milioane de euro pe proiecte de mediu și de la miliardarii lumii interesați de pădurile virgine.
fcc
Fundaţia Conservation Carpathia pune stăpânire pe Rezervația Naturală Piatra Craiului
Documentarul Wild Carpathia și implicarea prințului Charles al Marii Britanii a reprezentat cea mai bună strategie de imagine pentru inițiatorii proiectului ”Conservation Carpathia”. Fundaţia Conservation Carpathia cumpără pădurile virgine și le înconjoară cu garduri pe care scriu cu litere mari ”PROPRIETATE PRIVATĂ”. 
Aceată fundație pune încet, încet stăpânire pe Rezervația Naturală Piatra Craiului, pe care dorește să o transforme în ”Yellowstone-ul Europei”.
fcc1

Lobby mai ceva ca la Roșia Montană Gold Corporation 

Fundația Conservation Carpathya are parte de loby în documentarul Wild Carpathia, din partea prințului Charles și mai nou din partea ministrului mediului Cristiana  Pașca Palmer.

Un scurtă parte din prezentarea binefacerilor Fundației Carpathia

„Fundația Conservation Carpathia are o politică simplă, dar extrem de eficientă. Beneficiind de niște fonduri apreciabile, oarecum nelimitate, fundația cumpără. Cumpără toate pădurile care sunt scoase la vânzare în această zonă a țării, nu le exploatează în nici un fel, preia prin licitație fonduri de vânătoare și nu organizează vânători.

Din donații se plătesc multele taxe cerute de statul român, salariile rangerilor angajați dintre foști lucrători ai Romsilva, studiile și refacerea şi împădurirea zonelor distruse. Nu așteaptă nimic de la stat și nici nu vor să impună anumite politici de mediu.

Din toate zonele pe care le-au cumpărat spun că nu vor să extragă nimic, nu vor să facă silvicultură și nici altceva ce ar dăuna, din punctul lor de vedere, pădurii. Au fost nevoiți să înființeze o asociație de vânătoare, pentru a deține un fond de vânătoare, câștigat prin licitație, un loc unde vânătoarea este interzisă cu desăvârșire.

Pentru mulți toate declarațiile acestea sunt neverosimile. Fundația Conservation Carpathia a fost acuzată de multe. Că ar sluji interese străine, că ar căuta comori și metale rare, că ar vrea să facă cine știe ce afaceri.

Până acum însă preocupările ONG-iștilor s-au dovedit a fi cu totul altele, legate de ridicarea nivelului de trai al locuitorilor, de atragerea populației în proiectul lor.

Dând ca exemplu parcul Yellowstone, unde sute de mii de oameni trăiesc numai din ceea ce aduce după sine un asemenea parc național, reprezentanții Conservation Carpathia plătesc studii pentru a le da locuitorilor atât idei de afaceri, cât și sprijin financiar pentru demararea acestora.

Dorința lor este ca cei din comunitatea locală să înțeleagă că se poate trăi mult mai bine într-o arie protejată decât într-o zonă de trafic a lemnului furat.”, cam așa arată un comunicat prin care se spală creierele. Așa am fost mințiți și cu binefacerile RMGC, însă cianura a cam scos oamenii în stradă.

Cine se află în spatele Fundației cu buget nelimitat

Membrii fondatori şi finanţatorii fundaţiei sunt miliardari implicați în diferite proiecte de mediu:

• Hansjoerg Wyss – Fondator al The Wyss Foundation, prin care finanţează proiecte de cercetare în domeniul medical, dar şi importante proiecte de conservare în Patagonia şi SUA, prin care urmăreşte păstrarea patrimoniului natural şi conştientizarea oamenilor vis-a-vis de importanţa şi valoarea naturii sălbatice;

• Peter Bennett – Fundaţia Rainforest Concern care în present are 18 proiecte de conservare în 12 ţări, în special în America de Sud: Ecuador, Columbia, Venezuela, dar şi în România, India şi Uganda;

• Christoph Schenk – Frankfurt Zoological Society – organizaţie care a dezvoltat 37 de proiecte de conservare în 18 ţări;

• Hedi Wyss – Fundaţia Temperatio din Elvetia – fundaţie specializată în proiecte de conservare a biodiversităţii;

• Paul Lister – fondator The European Nature Trust, susţine proiecte de conservare în Scoţia şi România;

• Toby Aykroyd – reprezintă iniţiativa Wild Europe, susţinută de HRH The Prince of Wales, care urmăreşte influenţarea legislaţiei europene în favoarea conservării vieţii sălbatice, lucrând în parteneriat cu Comisia Europeană pentru realizarea strategiilor la nivel continental;

• Markus Jebsen – om de afaceri din Danemarca, implicat în mai multe proiecte de conservare;

• Doug şi Kristine Tompkins – Anteprenori şi conservaţionişti dedicaţi, ei sunt cei care au implementat ideea cumpărării unor suprafeţe mari pentru crearea unor parcuri naturale, în acest fel asigurând protejarea unora dintre cele mai valoroase ecosisteme naturale.

Principalul finațator al Fundației Carpathia este Hansjoerg Wyss, care ar avea o avere de circa 6,1 miliarde de dolari. Wyss împreună cu alți miliardari ai lumii cumpără Parcul Național Piatra Craiului, pas cu pas, pentru a-l transforma în Yellowstone-ul Europei.

Acești miliardari au șanse foarte mari de reușită, deoarece au reușit să îi cumpere pe oamenii din zonă, să cumpere pădurile și să obțină lobby (în traducere liberă, trafic de influență) din partea ministrului Mediului, Cristiana Roșca Palmer.

Presa Liberă va relata un alt material despre lobby-ul venit de la Ministerul Mediului pentru Fundația Conservation Carpathia.

 

 

Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Stiri Extreme

Stiri Extreme: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@stiri-extreme.ro