Document: Banca Centrală a Poloniei deconspiră fraudele lui Mugur Isărescu

Capitalism Masonerie Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

mugur-isarescu-guvernator-mediafax-e1471334175886

loading...

Un document al Băncii Centrale a Poloniei arată ca Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţioanle a României, este necinstit în afirmatiile legate de aurul României. Isărescu a declarat recent că România nu primeşte dobândă pentru aurul păstrat la Londra.

BUCUREŞTI, 26 sept — Sputnik. Banca Centrală a Poloniei admite că ţine aurul la Londra tocmai pentru că poate fi tranzacţionat în piaţă, şi ca rezultat primeşte dobândă pe aurul păstrat la Londra, scrie economistul Lucian Isar pe blogul său.

Economistul Lucian Isar publică un document oficial al Băncii Centrale a Poloniei în care se arată că, dacă instituţia poloneză ar fi ţinut aurul la New York sau în ţară, nu ar fi primit nimic pentru că aurul nu ar fi aruncat în piaţă aşa cum se întâmplă la Londra.

“Dacă ţii aurul într-o piaţă care produce bani pe aurul păstrat acolo şi pentru care alte Bănci Centrale primesc venituri, de ce ai refuza să primeşti şi tu? Isărescu nu răspunde la o întrebare simplă cum a evitat şi răspunsul la veniturile anuale”, scrie Isar.

Mugur Isărescu a afirmat că Romania nu primeşte dobândă pe aurul păstrat de 10 ani la Londra.

Economistul se întreabă retoric dacă acesta este motivul pentru care Isărescu este necinstit în declaraţiile referitoare la aurul României, dar şi în declaraţiile referitoare la veniturile guvernatorului.

“Se poate presupune că aurul plasat în piaţă în orice moment este exact aurul păstrat de Băncile Centrale în Londra. Unul din scopurile principale pentru care am cumpărat aur în anii ’90 a fost să obţinem venituri din păstrarea acestuia. Aurul are valoare când stă într-o piaţă în care poate fi tranzacţionat”, se afirmă în documentul Băncii Centrale a Poloniei.

Lucian Isar îi cere lui Mugur Isărescu să ofere public câteva declaraţii după precizările Băncii Centrale a Poloniei.

 


Sursa: m.ro.sputnik.md

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *