Distrugerea economiei si a pietelor romanesti…. Cine se află în spatele expansiunii Lidl şi Kaufland în România. “Ne mănâncă de vii. Nu mai putem continua aşa”

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Cine se află în spatele expansiunii Lidl şi Kaufland în România. “Ne mănâncă de vii. Nu mai putem continua aşa”

loading...
Operate de acelaşi grup german, Lidl şi Kaufland au fost finanţate din bani publici. Mai exact, potrivit The Guardian, aproape 900 de milioane de euro au venit de la BERD (Banca Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare) şi de la o divizie a Băncii Mondiale, IFC (Corporaţia Internaţională de Finanţe).
În plină expasiune, Kaufland a ajuns la peste 100 de hipermarketuri, în timp ce Lidl a trecut de 186. Ambele magazine sunt controlate de acelaşi grup german Schwartz, care a primit finanţare, în ultimul deceniu, şi de la Corporaţia Internaţională de Finanţe (IFC) şi de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). În total, aproximativ 900 de euro au ajuns în strategia de dezvoltare a celor două hipermarketuri.

Potrivit The Guardian, citat de economica.net, IFC a acordat primul împrumut în 2004, fiind vorba de 100 de milioane de dolari, destinaţi, în mare parte, pieţei din Polonia. Grupul Schwartz a mai beneficiat de 141 de milioane de dolari şi pentru construcţia şi extinderea magazinelor din Bulgaria şi România.


În 2013, pentru magazinele din Serbia şi Croaţia, grupul german a mai primit un împrumut, în valoare de 105 milioane de dolari.

În ce priveşte contribuţia BERD de-a lungul timpului, nemţii au beneficiat de de 500 de milioane de dolari, tot pentru extinderea reţelei.


Reprezentanţii IFC şi BERD susţin că, “prin faptul că dezvoltarea lor în statele mai puţin dezvoltate ar duce la crearea de noi locuri de muncă, la noi pieţe desfacere pentru producătorii locali, dar şi la creşterea accesului persoanelor sărace la mâncare bună şi accesibilă”.  (mâncare bună ? se pare ac acestia vor sa ne protesca in ultimul gal )

Muncare buna si gustoasa

 

 

Pe de altă parte, aceste împrumuturi sunt contestate de o parte a opiniei publice, inclusiv din România. “În Bucureşti, aproape toate unităţile Lidl se află la câţiva paşi de o piaţă sau un magazin mai vechi”, scrie The Guardian. “Cel mai rău este că au decis să construiască magazine foarte aproape de pieţe ca aceasta. Ne mănâncă de vii. Nu mai putem continua aşa”, a declarat pentru The Guardian Ion Garalin, un comerciant din Piaţa Gorjului.

 

Sursa: http://www.gandul.info

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
UDMR, VICTORIE la CCR: Limba maghiară, obligatorie în spitale și centre sociale

  CCR a decis că este constituțională legea inițiată de UDMR prin care se dă

Naționalismul Românesc. Aceasta este doctrina interzisă în România!

Câțiva o mimează, trădătorii sunt plătiți de afară s-o ducă în derizoriu și majoritatea o

Avertisment EXTREM al unui cunoscut academician | Integrarea în UE este de fapt dezintegrare. Suntem o colonie pe zi ce trece. Grupările Soros au distrus România și au acaparat instituțiile

  În curând se vor împlini 10 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană.

Convorbire între doi ambasadori ruşi, divulgată pe internet: „O să-i lăsăm o perioadă pe români şi bulgari, lasă-i să rămână în UE deocamdată”

Tendinţele imperialiste ale preşedintelui Vladimir Putin au stârnit nelinişti în toată lumea O convorbire între

Închide