Dictatorul ERDOGAN comite o adevărată LOVITURĂ de STAT în Turcia. Lovitura de stat abia urmeaza. Erdogan trece la EPURARI masive.

Capitalism Masonerie Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

” Erdogan nu va lasa sa-i scape aceasta ocazie, nu doar de a epura total armata, ci si de a-si realiza in sfarsit proiectul unui amendament constitutional cu obiectivul autocratiei. “

loading...

Avertismentul Germaniei

erdogan-turkey


Erdogan profita de esuarea loviturii de stat pentru a-si intari puterea. Peste 2.000 de judecatori au fost demisi, altii sunt arestati. Germania avertizeaza ca Turcia se indreapta spre autocratie.

Politia turca a retinut zece judecatori din ‘Danistay’, instanta suprema insarcinata cu contencioasele administrative, si au fost emise mandate de arestare pentru 140 judecatori din Tribunalul Suprem (Yargitay), transmite sambata agentia EFE, citata de Agerpres.


Alti 38 de membri ai ‘Danistay’ sunt cautati de autoritati pentru a fi arestati. Aceste masuri au fost luate dupa tentativa de lovitura de stat a unei factiuni din armata. Anterior, Inaltul Consiliu al judecatorilor si procurorilor (HSYK) a decis demiterea a 2.745 de judecatori, pentru cinci membri ai acestei instante fiind emise si mandate de arestare.

Potrivit cotidianului Hurriyet, judecatorii demisi sunt banuiti de legaturi cu organizatia clericului musulman Fethullah Gulen, exilat in SUA si acuzat de presedintele Recep Tayyip Erdogan ca este principalul responsabil al acestei incercari de a-l inlatura de la putere.


Germania a lasant deja un avertisment privind drumul pe care o apuca Turcia. „Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan va profita de lovitura de stat militara esuata pentru a-si intari puterea”, a avertizat Elmar Brok, presedintele comisiei pentru afaceri externe din Bundestag si un aliat apropiat al cancelarului german Angela Merkel, transmite Reuters.

‘Erdogan va incerca sa-si extinda pozitia de putere’, ceea ce ar putea duce la o ‘divizare dramatica’ in societate turca, a afirmat Elmar Brok, intr-un interviu aparut sambata in cotidianul Die Welt

‘Turcia trebuie sa revina rapid la ordinea constitutionala’, a subliniat Brok, precizand ca ‘aceasta se aplica atat armatei, cat si lui Erdogan, care in prezent indeplineste o functie ca presedinte ce nu este prevazuta in Constitutie’.

Afirmatiile sale au fost intarite de liderul Verzilor germani, Cem Oezdemir. ‘Erdogan nu va lasa sa-i scape aceasta ocazie nu doar de a epura total armata, ci si de a-si realiza in sfarsit proiectul unui amendament constitutional cu obiectivul autocratiei’, a declarat Oezdemir, pentru publicatia Welt am Sonntag.

‘Putinele institutii de presa critice si primele vlastare ale societatii civile nu se pot astepta, in mod cert, la nimic bun’, a estimat el.

 

Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *