”Defăimarea socială”, marca Liviu Dragnea: Amenzi de până la 100.000 de lei pentru românii care încalcă noua lege

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

O nouă lege a fost votată astăzi în Parlament, la inițiativa lui Liviu Dragea. Românii care vor încălca această nouă lege riscă amenzi care pornesc de la 1.000 de lei dar pot ajunge și până la 100.000 de lei.

loading...

Noua lege privește promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, fiind adoptată de Senat cu cu 52 de voturi „pentru”, 23 de voturi „împotrivă” şi 3 abţineri.

Potrivit deciziei Senatului, defăimarea socială s-ar putea sancţiona cu amendă de la 1000 la 30.000 lei, dacă vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2000 la 100.000 lei, dacă vizează un grup social, o creştere aproape dublă faţă de valoarea maximă a amenzii de 60.000 lei stabilită de iniţiator, conform Mediafax.

Potrivit proiectului iniţiat de social-democratul Liviu Dragnea, prin defăimarea socială se înţelege fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la o categorie de persoane „care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiţii culturale, apartenenţă politică, orientare sexuală, origine socială, dizabilităţi, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SISA”.

 


Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Profetia lui Daniel despre conflictul final “Împăratul de la miazănoapte” Gog & Magog (Video)

Road Map "Quartetul" on the Middle East.. pace pentru 7 ani  (armaghedon) "Când vor zice:

Tensiunea dintre Rusia si Turcia creste! Turcii au blocat accesul navelor militare rusești prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele!

Turcia a început o blocadă de facto pentru navele militare rusești, blocand tranzitul prin Dardanele și

Vânzarea Țării intră în Linie Dreaptă în caera Deputaților. Legea offshore, crucială pentru furtul legalizat al gazului nostru din Marea Neagră, intră în dezbaterea Plenului la Deputaţi. Încă se mai aşteaptă raportul comisei lui Iancu

Legea offshore, crucială pentru furtul legalizat al gazului nostru din Marea Neagră, intră în dezbaterea

De ce este Kovesi omul americanilor

Titus Corlățean a depus mărturie publică, recent, că numirea ­Codruței Kovesi ca șefă la DNA

Închide