Decizie surprinzatoare. Polonia isi proclama AUTONOMIA fata de Bruxelles: „Este de neimaginat”

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

polonia

loading...

Majoritatea parlamentara de la Varsovia a adoptat vineri o rezolutie prin care proclama autonomia tarii. Documentul cere guvernului sa opuna rezistenta tuturor actiunilor care ar incalca suveranitatea tarii si arata cu degetul catre Bruxelles, relateaza Radio Polonia, citat de Digi24.

Rezolutia intervine cu trei zile inainte de expirarea ultimatumului pe care Polonia l-a primit din partea Comisiei Europene pentru a-si remedia criza legata de Curtea Constitutionala. Daca nu face pasi in acest sens, Bruxelles-ul a avertizat Varsovia ca va da, luni, un aviz legat de respectarea statului de drept.


„Potrivit Constitutiei, Republica Polona este un stat democratic, suveran, sub domnia legii”, se afirma in rezolutia adoptata de parlamentarii partidului Lege si Justitie (conservator, la putere) si de 15 parlamentari ai partidului Kukiz.

„Tara s-a confruntat recent cu amenintari la adresa autonomiei, care submineaza regulile democratiei, ale legii si pacii sociale”, se arata in document.


Rezolutia mentioneaza si tentativele UE de „a impune Poloniei deciziile referitoare la refugiati”. Aceste decizii nu au nicio baza in legislatia europeana si incalca suveranitatea natiunii poloneze si valorile europene.

Votarea rezolutiei, care a urmat unei dezbateri aprinse in Parlament, a fost boicotata de cea mai mare parte a opozitiei, care spune ca un astfel de document este de neimaginat in tari precum Marea Britanie, Spania sau Franta.

Partidul de guvernamant din Polonia, formatiunea conservatoare Lege si Justitie, si-a plasat deja cinci judecatori in cadrul Curtii Constitutionale, o masura controversata, ce i-ar permite sa blocheze usor eventuale avize defavorabile. Deloc speriat de scandal, Lege si Justitie a plusat: a schimbat si felul in care se iau deciziile in Tribunalul Constitutional, de la majoritate simpla la majoritate calificata cu doua treimi. Combinate, cele doua miscari risca sa paralizeze activitatea instantei constitutionale din Polonia. Reforma, care este considerata de multi o provocare pentru valorile democratiei si a separatiei puterilor in stat, a starnit ingrijorare la Bruxelles si a scos zeci de mii de oameni in strada in Polonia.

 

 

Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

1 thought on “Decizie surprinzatoare. Polonia isi proclama AUTONOMIA fata de Bruxelles: „Este de neimaginat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Masonii din Balcani, între ruşi şi-americani

Peste 150 de masoni, istorici şi reprezentanţi ai societăţii civile din Balcani, dar şi din

DECAPAT IN LIPSA – Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a fost arestat in contumacie pe filiera procuroarea DNA Ana Dana–judecatorul TMB Andi Malaliu–judecatoarea CAB Camelia Bogdan dupa o citare la usa organului judiciar. Magistratii au pretins ca nu cunosc adresa reala a lui Elan, desi aveau la dosar domiciliul sau din Israel. Iata dovada ca adresa lui Elan era cunoscuta, fiind mentionata in mandatele de interceptare de la dosar (Documente)

  Caz de o gravitate uriasa. Omul de afaceri Elan Schwartzenberg (foto), care acuza ca

Austria intră în lupta politică de la București “Muie Psd este si sloganul austriecilor , dar dati-ne noua resursele”

Austria este tot mai prezentă la București, nu doar în mediile economice, ci, mai nou,

Impozitul pentru locuință crește de la 1 ianuarie 2016! Românii își pot calcula cât vor avea de plătit

Potrivit jurnalul.ro, pentru 2015, proprietarii unui apartament de 52 de metri pătrați, situat în București,

Închide