Decizie fără precedent luată împotriva Schweighofer! | FSC retrage DEFINITIV certificarea și se disociază de compania austriacă, din cauza defrișărilor ILEGALE

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Decizie istorică luată de Organizația Forest Stewardship Council (FSC). Reprezentanții acesteia au anunțat că retrag definitiv certificarea pentru lemnul procesat de compania austriacă Schweighofer. În urma acestei decizii, lemnul tăiat ilegal din pădurile României nu va mai fi certificat ca fiind sustenabil și nu va mai putea fi vândut sub marca FSC pe piețele internaționale, conform b1.ro

loading...

FSC a considerat că prelungirea perioadei de probă pentru Schweighofer este inacceptabilă în condițiile de în care compania nu respectă standardele de sustenabilitate.

Comunitatea de-clic a lansat această campanie în decembrie 2016, iar vineri au anunțat succesul obținut împotriva Schweighofer.

Potrivit mai multor ONG-uri, compania austriacă Schweighofer a procesat lemn ilegal din pădurile României, la o scară fără precedent. Ilegalitățile au fost semnalate în repetate rânduri de organizațiile românești și jurnaliști de investigație, făcând totodată obiectul plângerii oficiale realizate de WWF Austria și Germania către FSC.

 


Sursa: nasul.tv

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
COLONEL: ”Mă tem că în curând cine va rosti cuvântul patriot va fi arestat, mă tem că ne vom depopula, deromâniza şi dezintegra…”

În ţară În ţară şi pe lângă ea au loc evenimente care au o mare

O emisiune TVR despre retrocedările din Transilvania, moderată de Monica Ghiurco, amendată de CNA. De ce?

  Monica Ghiurco   CNA a amendat postul public cu 5.000 de lei pentru o

Cum a scăpat Iohannis de condamnare

Un document excepţional ne-a fost trimis de Ilie Nariţa, procurorul general al Curţii de Apel

MAI TAIE DIN ELE, DĂ-LE DRACU’ DESPRE STAREA PĂDURILOR DIN ROMÂNIA-

MAI TAIE DIN ELE, DĂ-LE DRACU’ INTERVIU CU INGINERI SILVICI  DESPRE STAREA PĂDURILOR DIN ROMÂNIA

Închide