De ce Taxa pe lăcomie”? Băncile au ajuns astăzi la profituri de șapte ori mai mari ca în Germania. Nicăieri în lume nu fac băncile atâția bani ca în România

Capitalism Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Fostul ministru al Finanțelor, în prezent consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a explicat miercuri seară, la Antena 3, „taxa pe lăcomie”.
„Anul trecut pe vremea aceasta băncile dădeau împrumuturi cu dobândă 3-4%. La începutul acestui an aproape s-a dublat dobânda printr-un artificiu numit ROBOR”, a spus Darius Vâlcov.

loading...

Băncile au ajuns astăzi la profituri de șapte ori mai mari ca în Germania”, a mai spus Vâlcov, adăugând că Guvernul consideră normal un nivel de 1,5 al ROBORULUI. Cu cât te lăcomești să ai acest ROBOR mai mare, taxă crește. Dacă cobori sub 1,5 taxa e 0! Nu urmărim să luăm bani de la bănci, dorim însă să scadă ratele românilor cu 10-15%. Atunci lumea ar fi fericită”, a conchis consilierul premierului.
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat marți că Executivul propune ca, de la 1 ianuarie 2019, să se aplice instituțiilor financiar-bancare o taxă denumită „taxa pe lăcomie”, în cazul în care ratele ROBOR la 3 și 6 luni depășesc o anumită valoare, impactul acestei măsuri putând ajunge la trei miliarde de lei.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *