De ce nu vom avea niciodata autostrazi si salarii mari: lectie de economie pe care nu ti-o spune nimeni

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Economia in Romania poate sa creasca doar atunci cand leul va avea putere. Leul poate avea putere cand are industrie, resurse in spate, ori cum noi am dat toate resursele si am distrus toata industria, nu vom putea avea salarii la nivel de Occident sau infrastructura niciodata. Motivul pentru care creste Euro este ca multinationalele cand isi exporta banii adunati aici, trebuie sa schimbe totul in Euro, ca doar nu isi trimit lei in strainatate, atunci nemaifiind Euroi destui in tara, creste pretul lor. Ca sa creasca valoarea leului ar trebui sa producem ceva: spre exemplu tractoare….cand vin tarile sa le cumpere, negociezi sa le cumpere in lei adica sa isi schimbe moneda lor in leii nostri si atunci incepem sa prindem putere. Amintiti-va cum l-a fentat oculta mondiala pe Ceausescu dupa ce i-au dublat dobanzile peste noapte la FMI in valuta, stiind ca nu are de unde plati, caci tara noastra producea lei si Occidentului i se interzisese sa mai cumpere ceva de la noi ca sa nu avem valuta ( dolari). Atunci Ceausescu s-a orientat catre China, Japonia, tarile arabe, Africa. Spre exemplu africanii ziceau, pai dati-ne tractoare dar noi nu avem bani sa va platim. Ceausescu zicea: nu-i nimic, ne dati petrol, diamante etc si le vindem noi si facem valuta din ele. Deci de un astfel de om avem nevoie la carma tarii care jongleaza mereu in favoarea cresterii tarii…Si normal ca au crapat de nervi domnii de la FMI, ca Ceausescu dupa ce termina de platit la ei, vroia el sa faca o banca de imprumut, dar cu dobanzi mici, ca sa nu ia pielea de pe popoarele in curs de dezvoltare, cum fuseream noi. Adica Ceausescu nu vroia sa infometeze alte tari asa cum ne-a chinuit pe noi FMI-ul. Fiind prima tara din lume care si-a achitat datoriile la FMI, noi am fi fost puterea mondiala cu banca care am fi creat-o noi, iar leul putea ajunge atunci mai tare ca dolarul…. Uite lucrurile astea nu le auzi niciodata la TV, iar la scoala nu te invata nimeni la economie cum stau lucrurile cu adevarat. Isarescu e pus de regele Mihai, fiind var cu acesta din 90, ca sa acopere toate aceste magarii, crescand pretul Euro doar cand sunt “crize” politice, ca sa nu isi dea lumea seama ca cresterea Euro-ului se datoreaza multinationalelor, supermarketurilor, adica strainilor care jefuiesc Romania de 28 de ani.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
“BOMBA”: Un infractor de talie internationala a fost capturat de autoritati !!!! D.N.A. si marea capturare !!!

O bătrână de lângă Rădăuți a fost ridicată de mascați și anchetată de D.N.A. pentru

Suedia, țara în care toleranța a atins paroxismul. Declarația unui oficial suedez după atacul de la Stockholm: Suntem un stat care răspunde atentatului cu dragostea față de străini!

6 aprilie: Televiziunea Suedeză - la Aktuellt - spunea că atentatul din Sankt Petersburg este

Generalul care a distrus la Revoluție peste 500.000 de cărți rare și manuscrise unicat numit de Firea la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică. Cum îndrăznești sa spui ca ai armata, sa avansezi generali si sa-i decorezi, intr-o țara in plin proces de dizolvare si depopulare?!

"Gabriela Firea, primarul Capitalei, l-a numit marți pe generalul Mircea Teodor Mureşan ca reprezentant al

Înțelegerea recentă cu FMI-ul și guvernul Ciolanis Șoroșit : – din 25 ianuarie alimentele s-ar putea scumpi cu 30%. O lege votată și promulgată într-un timp record dă peste cap piața produselor românești: Pe mulți îi poate duce la faliment. Da, alimentele s-au scumpit din ianuarie pana in prezent !!

Liderii din sectorul agro-alimentar avertizează că prețurile alimentelor care ar trebui să ajungă pe mesele

Închide