De ce nu mananc carne

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

DSC09197-001

Am 17 ani, iar de aproximativ un an nu mai mananc carne deloc. Nu am nicio problema in a  manca ceva raw vegan cand langa mine fratele meu, mama mea si tatal meu se infrupta din puiul pe sare aburind. Si asta pentru ca mie mi-a fost oferita sansa de a afla despre efectele groaznice pe care carnea le are asupra sanatatii noastre. Consider asta un fel de dar si, desi mi-as dori din toata inima ca macar toti cei dragi mie sa nu-si mai otraveasca zilnic organsimul, imi dau seama ca totul se intampla cu un scop pe lumea asta, iar ei probabil nu sunt inca pregatiti sa faca aceasta schimbare.

loading...

Exista multe motive pentru care carnea nu este sanatoasa ori potrivita omului. Uitati de ce nu mai mananc eu carne:

1. Pentru ca este acida. Toate alimentele de origine animala sunt acide, in timp ce corpul nostru este neutru spre alcalin. Daca noi mancam chestii acide, deci si carne, vom produce in corpul nostru mediul perfect pentru aparitia bolilor. Bolile apar doar acolo unde gasesc un mediu acid.

2. Pentru ca imi pot luat toate proteinele de care am nevoie din surse vegetale: leguminoase  (fasole, adzuki, naut, linte, mazare), cereale (orez, hrisca, secara, quinoa, amarant, orz, bulgur, kamut, mei, alac). Chiar este adevarat, iar cine se incapataneaza sa nege acest lucru da dovada ca nu are nicio cunostinta legata de structura proteinelor, aminoacizii ori nutritia moderna.

3. Pentru ca proteinele vegetale sunt mai bune decat proteinele animale. Proteinele, cele mai sacre dintre toate substantele nutritive, sunt alcatuite din lanturi de sute si mii de aminoacizi, care pot fi de 15 sau 20 de tipuri, in functie de cum ii numaram.

Sa zicem ca am compara dezasamblarea si asamblarea aminoacizilor din proteine, care are loc dupa digerarea acestora cu un sirag de margele multicolore. Margelele colorate din noul sir nu sunt dispuse insa in aceeasi ordine  ca in cel pe care l-am pierdut. De aceea, noi rupem sirul si adunam margelele, dupa care reconstruim sirul astfel incat margelele colorate sa fie situate in aceeasi ordine ca in cel pe care l-am pierdut. Aproximativ 8 aminoacizi (margele colorate) sunt esentiali deoarece corpul nostru nu ii poate produce, si atunci este nevoit sa ii ia din hrana pe care o consumam. Daca din hrana noastra lipsesc unul sau mai multi astfel de aminoacizi esentiali, atunci sinteza de noi proteine va fi incetinita sau oprita.

Acum, daca eu imi pot lua toti aminoacizii esentiali din surse vegetale (ori combinand mai multi aminoacizi din diferite surse vegetale pana cand se strang cei 8; adica mancand diversificat, ori mancand direct quinoa, de exemplu, care are toti cei 8 aminoacizi esentiali), de ce sa aleg carnea si, automat, toate efectele nocive pe care le are asupra organismului meu?

4. Pentru ca organsimul foloseste in jur 80% din energia furnizata de carne doar pentru a o digera, in timp ce acelasi organism foloseste doar 20% din energia furnizata de hrana vegetala pentru a o digera. De asta ne este somn dupa ce mancam alimenente animale, pentru ca suntem, de fapt, sleiti de energia vitala.

5. Pentru ca slabeste oasele. Uitati ce spune Dr. T. Colin Campbell in celebra sa carte “Studiul China”: Proteinele animale (din carne, din lapte, etc) cresc cantitatea de saruri acide din corp. Acest exces de saruri acide produce o acidifiere a sangelui si tesuturilor noastre. Orgasnimului nu ii place acest mediu acid si incepe sa lupte impotriva lui. Pentru a neutraliza acidul, el isi foloseste calciul, care actioneaza ca un mediu alcalin foarte eficient. Acest calciu trebuie sa provina insa de undeva, asa ca este extras din oase, pe care le slabeste, expunandu-le astfel unui risc foarte mare de fractura.

6. Pentru ca este plina de hormoni, antibiotice si multe alte prostii. Peste 80% din antibioticele vandute in SUA sunt folosite pe “marfa vie”: porcii, puii si restul animalelor care urmeaza sa fie consumate. Stiu, veti spune ca si alimentele vegetale sunt stropite, insa eu va zic asa: carnea, chiar de nu ar fi umpluta cu toate aceste prostii, tot numai probleme ar produce in corp. Asa ca, daca nu putem face rost de vegetale nestropite, macar sa alegem “raul mai putin rau”.

7. Pentru ca omul nu este construit sa manance carne din urmatoarele motive:

CARNIVORE: au gheare

ERBIVORE: nu au gheare

OAMENI: nu au gheare

 

CARNIVORE: au canini si incisivi ascutiti si puternici, pentru a sfasia carnea, fara molari plati cu care sa o mestece

ERBIVORE: nu au canini si incisivi ascutiti si puternici, insa au molari plati cu care macina foarte bine ceea ce mananca

OAMENI: nu au canini si incisivi ascutiti si puternici, insa au molari plati cu care macina foarte bine ceea ce mananca

 

CARNIVORE: au tractul intestinal de doar 3 ori mai mare decat lungimea corpului, pentru a elimina rapid carnea care sta sa putrezeasca in interiorul corpului

ERBIVORE: au tractul intestinal de 10-12 ori mai mare decat lungimea corpului, pentru a putea absorbi absulut tot ce trebuie absorbit din alimentele de origine vegetala. Carnea intrata in putrefactie, in schimb, este eliminata de abia dupa 5-7 zile de un corp sanatos. De multe ori insa, fragmente raman blocate in colon si ani de zile.

OAMENI: au tractul intestinal de 10-12 ori mai mare decat lungimea corpului, pentru a putea absorbi absulut tot ce trebuie absorbit din alimentele de origine vegetala. Carnea intrata in putrefactie, in schimb, este eliminata de abia dupa 5-7 zile de un corp sanatos. De multe ori insa, fragmente raman blocate in colon si ani de zile.

 

CARNIVORE: secreta acid clorhidric in stomac foarte puternic, pentru a putea digera carnea

ERBIVORE: secreta acid clorhidric de pana la 20 de ori mai slab decat cel al carnivorelor

OAMENI: secreta acid clorhidric de pana la 20 de ori mai slab decat cel al carnivorelor

 

CARNIVORE: nu au nevoie de glandele salivare din gura pentru a pre-digera cereale sau fructe

ERBIVORE: glandele salivare din gura sunt bine dezvoltate pentru a pre-digera cereale si fructe

OAMENI: glandele salivare din gura sunt bine dezvoltate pentru a pre-digera cereale si fructe

 

CARNIVORE: au saliva acida fara enzimele necesare pentru a pre-digera cereale

ERBIVORE: au saliva alcalina cu enzimele necesare pentru a pre-digera cereale

OAMENI: au saliva alcalina cu enzimele necesare pentru a pre-digera cereale

8. Pentru ca, instinctiv, noi nu ne dorim carne. Puneti un copil, care nu a fost indoctrinat cum ca ar trebui sa manance carne, in fata unei mese cu toate felurile de mancare pe care le consuma omul. Stiti ce va alege, instinctiv? Fructe, verdeturi, hrana vie, cea mai plina de culoare si cu cea mai puternica incarcatura energetica.

9. Pentru ca, daca am fi cu adevarat fiinte carnivore, atunci ar trebui sa ne faca placere sa vanam animale vii, sa le sfasiem, sa le mancam ca atare. Stiti pe cineva care sa aiba aceasta placere?

10. Pentru ca, alaturi de alte alimente animale, carnea este direct raspunzatoare de formarea placii mucoide. Placa mucoida este o substanta de consistenta cauciucului care se dezvolta in tractul gastrointestinal si blocheaza absorbtia corespunzatoare a elementelor nutritive din alimente de catre organism.

11. Pentru ca, pe masura ce consumam mai multe proteine din carne, solicitam sistemul imunitar, creand conditiile aparitiei unui adevarat “rai” pentru paraziti.

12.Pentru ca organismul imprumuta mirosul specific al carnii intrate in putrefactie (descompunere) in interiorul organsimului. Pe de alta parte, fructele si legumele nu imprima corpului un miros neplacut.

13. Pentru ca, din cauza continutului ridicat de acid, consumul mare de carne este asociat cu cancerul de colon.

14. Pentru ca, dupa ani de zile de consumat carne incarcata cu adrenalina (si este incarcata cu adrenalina, animalele sunt ingrozite atunci cand sunt sacrificate) glandele suprarenale se vor uza.

15. Pentru ca minunata carne duce la cresterea tensiunii arteriale, prin retentia de apa si coagularea lipidelor.

16. Pentru ca principala cauza care conduce in mod direct la degradarea danturii este carnea.

17. Pentru ca, fiind bogata in azot, carnea elimina calciul.

18. Pentru ca produce dezechilbre biochimice in organismul uman, Nivelurile ridicate de fier si fosfor provoaca eliminarea fortata a calciului, magneziului si altor electroliti vitali, ceea ce va duce la epuizarea si deshidratarea organismului.

19. Pentru ca asa nu mai sustin o industrie care creste si sacrifica animalele intr-un mod inuman. Industrie care mai si distruge mediul inconjurator (defrisari), habitatele naturale si ecosistemul in general.

DSC09460-001

De cand am renuntat la carne, din aprilie anul trecut, nu mi-a fost vreodata pofta pana acum. Nu am facut vreun efort pentru a nu pofti, pur si simplu nu ma mai atrage deloc acest aliment. Asta desi sunt inconjurat de carne zilnic, la fiecare masa, la scoala, in oras, pe oriunde merg.

Analizele mi-au iesit mai bine decat oricand, ma simt excelent, am o groaza de energie, poate prea multa :) nu sufar de lipsa de proteine, fac sport si lucrez o gramada pentru la scoala si nu numai. Totul este minunat fara carne iar odata ce renuntati la ea, veti avea parte de o viata mult mai buna, plina de sanatate, energie si iubire pentru lucrurile care chiar merita.

* Toate “datele stiintifice” pot fi verificate daca cititi “Studiu China” de Colin Campbell si “Sa traim sanatos fara toxine” de Robert Morse.

 

 


Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

2 thoughts on “De ce nu mananc carne

  1. Tati…ia manualul…ai canini…si inca 4…ai si masele pentru ca esti OMNIVOR…adica si carne si iarba…in plus anatomia sistemului digestiv este pentru omnivor…pentru ca nu rumegi noaptea ce ai mancat ziua…sistemul circulator are mevoie de lipide penteu functionare…si functioneaza cel mai sanatos cu lipide animale…acum e drept fara exagerari…si mai sunt multe..aciditatea carnii in termeni moderati e benefica corpului…desi cred ca si tu pui otet peste salata…si ar mai fi…orice abuz dauneaza corpului…inclusiv ala de legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
SI DACA E ADEVARAT? – Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes, avertizeaza: “DNA a trecut de la grup infractional organizat la organizatie terorista… Sub conducerea lui Kovesi, are clar obiective politice, de control sau subminare a puterii democratice… Toate dezvaluirile demonstreaza ca Kovesi este capul unei retele teroriste care a dorit sa ia ostatic statul roman. DIICOT-ul ar trebui sa aresteze intregul DNA”

  Interesanta abordarea pe care ne-o propunepresedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes. Acesta

Organizarea unui referendum în care să se decidă că o familie este formată din bărbat şi femeie arată imensul nivel de anormalitate la care a ajuns societatea. V-aţi fi imaginat acest referendum în anii 90? Încercaţi să priviţi cu ochii de atunci şi o să constataţi că aşa ceva n-ar fi putut exista întrucât nimeni nu-şi putea imagina altceva. O familie era o familie.

Organizarea unui referendum în care să se decidă că o familie este formată din bărbat

Olteanul-şef de gară care a oprit de două ori trenul NATO, la Pieleşti, şi i-a scos din minţi pe americani: „Băsescu a zis că mă dă personal afară, dar eu n-am cedat”

Florin Pătrăchioiu a devenit cunoscut în toată ţara, dar şi peste hotare după ce, în

DEZVĂLUIRI despre CRETINII care SLUGĂRESC multinaționalele din România!

Voi ştiţi foarte bine că în lumea aceasta există trei forme de capital şi anume

Închide