De ce nu au loc patapievicii, pleșii și boii de Eminescu?

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

  Au început iar să o dea de gard cu Eminescu. Nu le ajunge că l-au scos practic din programa […]
Au început iar să o dea de gard cu Eminescu. Nu le ajunge că l-au scos practic din programa școlară. Că până în clasa a opta copiii fac doar doua poezii: „Lacul” și „Ce te legeni”. Nu le ajunge nimic. Din când în când îi apucă să dea cu pietre în Eminescu.Și Patapievici, și Pleșu, și Boia, și Djuvara și dracu să îi ia pe toți cei care mănâncă rahat despre Eminescu, mai nou vor să îi belească imaginea coborându-l printre noi. Coborându-l în realitatea cotidiană. Că a fost curvar, că i-au plăcut banii, că se certa cu lumea, că a fost om ca noi, că bla-bla-bla.
loading...

Nu, bă nesimțiților! Nu, bă Patapievici, Djuvara, Boia, Mooia și dracu’ să vă ia care oți mai fi, NU, Eminescu nu a fost om ca noi. Și voi stiți foarte bine că nu a fost om ca noi, pentru că voi l-ați citit înainte să-l denigrați. Și stiți și ce a scris el. Sau, și dacă a fost om ca noi, nu asta contează.

Contează ce a scris el, nu mârșăviile împrăștiate de voi.

Contează că a fost românul absolut, care tocmai de asta și pentru că a vrut să spună adevarul despre români, a fost omorât ca un câine.

Au băgat șase ani mercur în el, după ce l-au scos nebun, și când au văzut că tot nu moare, i-au crăpat țeasta. Scurt! Tocmai de aia Eminescu NU e om ca noi toți, nu poate fi coborât printre noi.

Ciufutul ăla de Patapievici tot zice că Eminescu o să piară în negura vremurilor. Păi da, măi șoarece electrocutat, pentru că voi îl condamnați la a pieri. Pentru că, repet, în prezent, copiii până în clasa a opta fac doar două poezii de Eminescu: „Lacul” și „Ce te legeni”. Nu au auzit de „Scrisoarea a treia”, de celelalte Scrisori nici nu se pune problema.

Eminescu are poezii cu adevărat reprezentative pentru poporul român, pentru sufletul românului, dar nu, alea nu se fac la scoală.

La scoală se vrea introducerea orei de educație sexuală! Eminescu e expirat, că asa vrea să inducă intelectualul de carton, în mintea copiiilor, în cadrul programului de tembelizare.
Și, din păcate, părinții nu-și dau seama să îi pună pe copii să îl citească și să îl înțeleagă pe Eminescu.

Citindu-i pe boii ăștia care aruncă cu pietre în Eminescu, îmi vin în cap două versuri din cântecul „Eminescu”, cântat de Doina si Ion Aldea Teodorovici, care explică tot, inclusiv de ce au murit ei:
„De ne esti frate si părinte
Atunci nimeni nu ne poate minte,
Eminescuuuu, Eminescuuuu”.

Cristina LEORDEANU


Sursa: justitiarul.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Consultantii Fiscului vor intra in casele romanilor pentru a le verifica banii. Ce patesc cei care nu isi declara veniturile

Averile ascunse de ochii Fiscului vor putea fi mai usor depistate odata cu introducerea impozitului

Laureat al premiului Nobel pentru Economie: Cererile Eurogrupului sunt nebunie curată! Creditorii pot distruge orice membru al Zonei Euro

Paul Krugman, laureat al premiului Nobel pentru Economie, critică  în termeni extremi de duri Germania,

Fost șef al SPP, teorie BOMBĂ: Klaus Iohannis, ofițer acoperit al serviciilor secrete din Germania

Fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu, susține că președintele Klaus Iohannis ar fi ofițer acoperit

Avertisment din Rusia: „Va fi razboi in Europa!”

Avertisment din Rusia: „Va fi razboi in Europa!”Presa germana a publicat „un promo” la un

Închide