Dan Tănasă publică documente bombă. Discriminarea în masă a românilor din Harghita și Covasna.

Capitalism Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Dan Tănasă, candidatul partidului Alianța Noastră România pe poziția a doua la Camera Deputaților, a vorbit, într-un interviu pentru DC News, despre problemele românilor din Harghita și Covasna.

“PSD nu are niciun fel de comunicare pe Transilvania. PSD nu înțelege că Transilvania se leagă de Budapesta din punct de vedere administrativ, al structurii feroviare etc. Primarii din Oradea, Timișoara, Arad întăresc tot felul de parteneriate cu primarii din Ungaria. Nu întăresc parteneriate cu primarii români din Harghita și Covasna unde sunt problemele mari, unde oamenii au necazuri. În loc să existe o colaborare româno-română între primarii din Oradea, Timișoara, Arad… există o solidaritate cu ungurii…”, a spus Dan Tănasă pentru DC News.


Jurnalistul ne-a spus că urmează să publice un volum bombă în care prezintă discriminarea în masă a românilor din Harghita și Covasna.

“Din punct de vedere al comunității de români din Harghita și Covasna, lucrurile stau foarte grav. Nu o spun eu, o spun documentele, analizele. Urmează să public o carte care va fi bombă. Este un volum de 500 de pagini în care vorbesc cu documente, sistematic, despre discriminarea pe criterii etnice a românilor din Harghita și Covasna. Nu sunt editoriale, sunt documente emise de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Când vorbim de documente… nu mai e loc de interpretări. Am și rezumate în mai multe limbi. După ce voi publica volumul, mă voi duce la fiecare ambasadă în parte cu acesta. Voi prezenta situația pentru a vedea cum stau lucrurile în Harghita și Covasna. În zonele despre care v-am vorbit… este o discriminare în masă, pe criterii etnice, a comunității de români. Repet: este o discriminare în masă! Vorbesc de o perioadă îndelungată, nu prezint situația de ieri, de azi”, ne-a mai declarat jurnalistul.


 

Sursa: 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *