Cura de Alcalinizare Salvează Vieţi – Ajută la Refacerea Organismului Bolnav

Sanatate
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Excesul de aciditate din organism provoacă majoritatea îmbolnăvirilor, în timp ce curele de alcalinizare conduc la vindecare. Este concluzia oamenilor de ştiinţă, potrivit cărora, un echilibru corect de nutrienţi ajută corpul să acţioneze eficient, protejând celulele de eventualele probleme nedorite.

Pentru a înţelege ce implică alcalinizarea şi de ce este importantă pentru sănătate o dietă alcalină, trebuie să înţelegem efectul pH-ului alimentelor asupra organismului nostru.


Efectul pH-ului asupra organismului

pH-ul este indicele care măsoară cât de acidă sau de bazică este o substanţă. Cu cât acesta are o valoare mai mare, cu atât acea substanţă este mai alcalină.

Ideaa alcalinizării organismului pentru vindecare a fost emisă pentru prima oară, de mai bine de un secol, de către eminentul biolog francez, Claude Bernard. Acesta a hrănit animalele (care aveau o dietă vegetariană) cu carne, iar după câteva zile a observant că pH-ul urinei lor devenea tot mai acid, din cauza dietei carnivore.


Acelaşi biolog a ajuns la concluzia că pH-ul acid al urinei încurajează apariţia infecţiilor renale şi urinare, formarea pietrelor, ca de altfel, alte tulburări la acest nivel. Astfel, pornind de la aceste observaţii, el a ajuns la concluzia că o alimentaţie alcalină este benefică pentru sănătatea sistemului urinar, în timp ce acidifierea este nocivă.

Pornind de la idea biologului, aţi oameni de ştiinţă au dedus că un pH acid al salivei predispune la carii dentare şi infecţii gingivale. De asemenea, s-a descoperit că în cazul multor boli tumorale sau cardiovasculare grave, pH-ul sângelui şi al multor ţesuturi afectate este foarte acid.

Astfel, putem spune că orice aliment acid este periculos pentru sănătate, în timp ce alimentele bazice sunt considerate un adevărat panaceu.

Dieta alcalină – ce este

În prezent, dieta alcalină este urmată de milioane de oameni din întreaga lume, mulţi dintre ei obţinând rezultate extrem de încurajatoare în vindecarea bolilor, inclusiv a celor grave.

Dieta alcalină este un regim alimentar în care 75% dintre alimente sunt puternic alcalinizante, în timp ce restul de 25%  sunt incluse în categoria alimentelor tolerate.

Se poate urma timp de câteva zile sau pe o perioadă cât mai îndelungată de timp.

Clorofila, substanţa – cheie

Alimentele foarte bogate în clorofilă, mai exact, legumele verzi şi zarzavaturile, determină alcalinizarea sângelui, urinei, salivei şi aşa mai departe. În procesul de vindecare prin echilibrarea pH-ului organismului, clorofila este substanţa-cheie, care, pe lângă alcalinizant, rreprezintă un detoxifiant şi antioxidant extrem de puternic.

Alimente tolerate

Hrana tolerată, însă nu neapărat recomandată, este reprezentată de orice fel de fruct, de tomate, cereale integrale, lactate integrale, ciuperci.

Alimente strict interzise

Din categoria alimentelor strict interzise în dieta alcalină fac parte carnea, preparatele din carne, băuturile acidulate, zahărul alb şi alimentele bogate în amidon.

mai multe aici: topremediinaturiste.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *