Cum vă daţi seama dacă tastatura bancomatului când retrageţi bani este falsă, ce indicii oferă cifra 5

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Poliţiştii avertizează cetăţenii că există mai multe metode ingenioase ale infractorilor care vă pot goli cardurile cât ai clipi. Pentru a evita aceste situaţii trebuie să ţineţi cont de câteva sfaturi.

loading...

Conform Poliţiei Române, skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, cu care se fac extrageri de numerar.   De asemenea, alt mod de operare pentru obţinerea datelor în vederea clonării cardului este “bucla libaneză” – un dispozitiv care se montează la gura bancomatului şi care blochează cardul înăuntru. Imediat apare un “binevoitor” care îşi oferă ajutorul, află PIN-ul chiar de la client şi, după plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat.   Pentru a nu fi victimă a infracţiunilor de tip skimming, poliţiştii vă recomandă:   1. Nu lăsaţi la vedere chitanţe, facturi sau alte documente care conţin informaţii despre cardul dumneavoastră bancar!   2. Anunţaţi imediat banca dacă vă schimbaţi datele personale (adresa, număr de telefon, etc.).   3. Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereţi şi nu permiteţi ajutorul nimănui şi mai ales nu spuneţi nimănui PIN-ul!   4. Nu permiteţi nimănui să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceţi PIN-ul!   5. Acoperiţi tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN şi verificaţi autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.   6. Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reţinerea codului PIN introdus.   7. Înainte de a efectua orice operaţiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă uşor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde.   8. Un alt indiciu asupra falsităţii tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o uşoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.


Citeste mai mult: adev.ro/pdslwn

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Generalul SRI din spatele lui Ponta si Grindeanu

Planul de a pune PSD sub controlul serviciilor nu este nici nou, nici munca de

Tudor Chirilă, Oana Pellea şi Mihai Şora „agenţi de influenţă ai reţelei Soros“?

Victor Ciutacu a prezentat la România TV presupusa „reţea Soros“ din România, trecându-i în dreptul

Ed Snowden, in cel mai scurt timp: „Serviciile secrete ale Romaniei, controlate de CIA, implicate in actiuni de spionaj impotriva Europei…”.

  In curand urmeza lista lui Ed, serviciile secrete care au ajutat Statele Unite sa

Brexit MEGA SCANDAL | Iohannis ESTE DE ACORD cu tăierea alocațiilor copiilor românilor din Diaspora

    Președintele Klaus Iohannis a recunoscut miercuri seară la TVR că alocațiile copiilor cetățenilor

Închide