Cum se falimentează o fabrică de către imperialiști: Nemții lichidează o fabrică din România, după ce au refuzat s-o vândă românilor

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Foto: ebihoreanul.ro

Fabrica de zahăr Diamant se va închide începând din această primăvară. Comitetul de conducere a luat decizia închiderii fabricii pe 29 decembrie, după ce negocierile purtate de patronatul german Pfeifer&Langen cu fermierii cultivatori de sfeclă de zahăr din Bihor, Arad, Satu Mare şi Timişoara pentru preluarea fabricii au eşuat. 

loading...

”Nu ne-am înţeles la preţ. Suma pe care ne-au cerut-o depăşea posibilităţile noastre”, a declarat pentru www.ebihoreanul.ro patronul Agroind Cauaceu, Dan Corbuţ, unul dintre reprezentanţii celor 85 de fermieri.


În urma eşuării negocierilor, angajaţii fabricii au aflat miercuri, în prima zi lucrătoare din an, că urmează să fie disponibilizaţi. ”Din câte am înţeles, disponibilizările se vor face în două tranşe, în funcţie de cum se termină de produs şi vândut stocurile de zahăr”, a povestit un muncitor.

Până miercuri după-amiază, conducerea fabricii nu notificase încă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor cu privire la iminenţa unor disponibilizări colective. ”Deocamdată nu am primit nicio înştiinţare oficială. Probabil acest lucru se va întâmpla în perioada următoare”, a afirmat directorul AJOFM, Békési Csaba.


Fermierii vor trebui să se reprofileze

Închiderea fabricii de zahăr Diamanat îi va afecta atât pe cei 214 angajaţi, cât şi zecile de fermieri bihoreni care cultivă sfeclă de zahăr pe cele circa 2.500 hectare de teren.

”Având în vedere că sfecla este o cultură care se plantează primăvara devreme şi se recoltează târziu, în toamnă, cel mai probabil fermierii se vor reprofila. Sfecla de zahăr este o plantă tehnică pe care, dacă nu ai contract ferm cu o fabrică, nu ai cum să o valorifici”, a spus directorul Direcţiei Agricole Bihor, Nicolae Hodişan.

Încetarea producţiei de zahăr în Oradea este o măsură previzibilă în condiţiile în care Pfeifer&Langen a anunţat încă din septembrie, anul trecut, că aceasta va fi vândută sau închisă.

Prețul sfeclei în România – prea mare

Reprezentanţii patronatului german au declarat la acea dată că fabrica de zahăr ca nerentabilă, deoarece cumpără sfeclă de pe piaţa locală la un preţ  aproape dublu față Germania şi Polonia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

2 thoughts on “Cum se falimentează o fabrică de către imperialiști: Nemții lichidează o fabrică din România, după ce au refuzat s-o vândă românilor

  1. Atunci de ce cristosul și dumnezeii mamii lor de germani împuțiți au mai cumpărat-o!?!? Doar că s-o distrugă! Futu-le dumnezeii și cristoșii mamii lor de jigodii!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *