CU OCHII PE VOT! Specimene de buletin de vot deja ”ștampilate”cu Ponta au fost distribuite prin poștă sau direct în mână (FOTO)

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

CU OCHII PE VOT! Specimene de buletin de vot deja ”ștampilate”cu Ponta au fost distribuite prin poștă sau direct în mână (FOTO)

Social-democrații n-au încredere în știința de vot a propriilor alegători. Buletine de vot pentru alegerile prezidențiale de mâine, gata ștampilate, au fost distribuite de echipele de campanie în tot județul Vrancea, atât în cutiile poștale ale cetățenilor, cât și din ușă în ușă, fiind înmânate direct cetățenilor.
loading...

Pentru cei mai în vârstă, echipele de campanie au dat și asigurări că nu se vor tăia pensiile, “așa cum au făcut ăia răi ai lui Băsescu”, după ce pliante care sugerau că principalul contracandiat al premierului Ponta, Klaus Iohannis, ar intenționa să taie veniturile pensionarilor au fost distribuite prin intermediul Poștei. În ultimele zile, cetățenii au primit hârtii A3, care imită buletinul de vot stabilit de Biroul Electoral Central, care are mentiunea VOTAT în căsuța candiatului Alianței Electorale PSD – UNPR – PC. Distribuția hârtiilor în cutiile poștale a continuat și în prima parte a zilei de azi (sâmbătă).

Purtătorul de cuvânt al BEJ Vrancea, Andreea Necula, reprezentantul Autorității Electorale Permanente în acest organism, spune că până în această seară nu s-a depus nicio sesizare la BEJ cu privire la asemenea afișe, dar spune că este puțin probabil să fie buletine similare cu cele folosite în ziua votării. Oficialul BEJ spune că distribuția unor asemenea materiale ar fi ilegală de vreme ce campania electorală s-a încheiat pe 1 noiembrie 2014, ora 07:00, conform H.G. nr. 521/2014 privind aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare pentru alegerea Președintelui României în anul 2014. De asemenea,Articolul 41 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei prevede că “după încheierea campaniei electorale se interzice difuzarea de mesaje electorale în locuri publice ori private. Social-democrații au negat că s-au distribuit astăzi materiale, spunând că cele tipărite deja au fost “pentru informarea alegătorilor”.
Afișele lui Ponta, proveniență incertă


În Vrancea condusă de Marian Oprișan și afișajul electoral a încălcat flagrant legea. În urma unei reclamații a celor din Alianța Creștin-Liberală, Biroul Electoral Central a stabilit că afișelele electorale ale premierului candidat Victor Ponta încalcă Legea 334/2006 ce priveşte finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, în sensul că nu precizează ce firmă le-a realizat. BEC a respins contestaţia formulată de Alianţa PSD – UNPR – PC la decizia Biroului Electoral Judeţean Vrancea, prin care se constata că bannerele candidatului Ponta trebuie înlăturate. BEJ Vrancea a stabilit că materialele electorale de propagandă pentru Victor Ponta contravin dispoziţiilor art. 29 alin. (2), din Legea nr. 334/2006, precum şi dispoziţiilor art. 37 alin. (2) din Legea nr. 370/2004, aducându-se atingere ordinii de drept în materie electorală. Alianţa PSD – UNPR – PC a făcut contestaţie la BEC în care a arătat că a remediat situaţia, mai exact s-au lipit abțipilduri pe unele dintre materialele distribuite în județ. Primarii ar fi trebui să înlăture bannerele amplasate ilegal, însă acestea sunt în continuare la vedere prin tot județul.

***
Sursa:http://romaniacurata.ro
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Procesul ”Mineriadei” începe după 27 de ani, Procesul mineriadei: foc de paie sau reviriment politico-judiciar?

Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 a fost trimis instanței, marți, de procurorii de la

Bine ati venit in inchisoarea economica UE! Romanii, sclavi in propria tara

Bine ati venit in inchisoarea economica UE! Romanii, sclavi in propria tara“Daca pe romani s-a

VIDEO Ce i-au răspuns românii unui ziarist ungur care i-a întrebat despre viitorul României: „Să mai vină unul ca Ceauşescu, ar merge ţara ca pe roate“

Corespondentul publicaţiei maghiare Azonnali a luat pulsul societăţii româneşti în anul Centenarului. Jurnalistul a călătorit

Tupeu fără margini al austriecilor, Liviu Dragnea, chemat la Viena de către Christian Kern. Cancelarul este îngrijorat de viitorul companiilor austriece din România, Dragnea anunță o anchetă Schweighofer

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost invitat la Viena la o întâlnire de către cancelarul

Închide