Compania Johnson & Johnson, vinovată că a provocat zeci de cazuri de cancer ovarian | una dintre victime va fi despăgubită cu 110 milioane dolari!

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Una dintre cele mai cunoscute companii americane de cosmetice pentru copii se află în mijlocul unui scandal care a costat-o până acum 4,69 miliarde de dolari
loading...

Faimosul brand Johnson & Johnson, care se găsește și în România, a trebuit să plătească suma colosală, drept despăgubiri, unui grup de 22 de femei care acuză că pudra de talc produsă de compania americană conține azbest și le-a îmbolnăvit de cancer ovarian titrează Reuters.

Una dintre victimele pudrei de talc, Lois Slemp, o americancă în vârstă de 62 de ani, a susţinut că a folosit aproape 20 de ani produsul în cauză, în zona intimă, iar în 2012 a fost diagnosticată cu cancer ovarian. Aceasta a adus în fața judecătorilor probe și opinii medicale care relevă faptul că pudra de talc are legătură cu declanșarea cancerului. În prezent, femeia urmează un tratament cu citostatice, întrucât maladia s-a exstins și pe alte organe.


Judecătorii au decis ca aceasta să fie despăgubită cu 110 milioane de dolari de către compania de cosmetice. Pe de altă parte, repre zentanții companiei neagă că produsele Johnson & Johnson ar conţine azbest și spun că au de gând să atace în instanță sentința. Potrivit Press Association, oamenii de știință de la Fundaţia britanică Target Ovarian Cancer confirmă faptul că azbestul ar putea avea o legătură cu declanșarea cancerului ovarian, însă riscul este minim.

Totuși, aceștia le recomandă femeilor să evite utilizarea pudrei de talc în zona organelor genitale. „Diferite studii au demonstrat o asociere între utilizarea pudrei de talc între picioare şi cancerul ovarian. Prin urmare, am dori să facem o recomandare generală contra utilizării pudrei de talc în această zonă a corpului. Însă, este important de notat că riscul implicat este foarte redus.


În cazul unei persoane care nu are un istoric familial de cancer ovarian riscul de a dezvolta această afecţiune este de 2%, echivalentul a patru din două sute de femei”, a explicat pentru Press Association Rebecca Rennison, director de relaţii publice în cadrul organizaţiei Target Ovarian Cancer.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Expertul militar rus Igor Korotcenko: Eu nu înţeleg logica americanilor. Acesta este un pas spre al Treilea Război Mondial!

Posibila desfăşurare de rachete de croazieră americane în Europa reprezintă un pas spre al Treilea

Activistul anti-icoane și anti-religie Cristian Pârvulescu, șeful Pro Democrația, nu se poate decide dacă susținătorii referendumului pentru căsătorie sunt naziști sau putiniști

Cunoscut pentru atacurile la adresa Bisericii și a „fundamentalismului ortodoxist”, politologul  Cristi Pîrvulescu, activist anti-icoane

CANDIDATUL MANCIURIAN

  PARTEA INTAI SUB CUPOLA KREMLINULUI PETELE ALBE DINTR-O BIOGRAFIE ROSIE Pentru familia lui Ion ILIESCU,

Ruta pentru refugiati se muta in Romania! (presa)

Cu doar cateva zeci de ore in urma, la granita cu Grecia, armata macedoneana a

Închide