Coldea, acoperit pana si in Parlament

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Sigur ca presa se va zbate sa scoata cat mai mult de pe urma audierii lui Florian Coldea in Comisia de control a activitatii SRI. Probabil ca vreo doua zile nu vom mai avea alte lucruri car de cat interesante de vazut la televizor. Iar in ziarele tiparite, tot mai putine de la an la an, cam la fel. Subiectul „Coldea” va pune monopol pe pagina intai si pe a treia. Singurul care nu se va zbate este Coldea. Nu are niciun motiv. Totul s-a desfasurat dupa cum a vrut.

loading...

Coldea e ca partizanii la Gestapo. Nu scoti nimic de la el


De doua zile, stirea cu prezenta lui Coldea la audieri este prezentata ca o bomba de presa. Nu e nici bomba, nici macar o stire prea importanta. Este doar un moment de care unii stiu sa se foloseasca, iar altii sa se ploconeasca
De-a soarecele si pisica

Cine a avut ochi de vazut si urechi de auzit a inteles de la bun inceput mesajul transmis de fostul adjunct al sefului SRI. „Am venit la audieri in semn de respect fata de Parlamentul Romaniei”. Punct. Tradus, asta suna a „e de ajuns ca vin, sper ca nu va imaginati ca veti vedea mai mult de la mine”. Doar tancii isi puteau inchipui ca generalul ar fi venit acolo pus pe destainuri, care mai de care mai delicata. Ca ar fi avut chef de vorba doar pentru a face pe plac comisiei sau ca ar fi fost dispus sa se lase pacalit. Stie prea bine care este miza jocului asta de-a soarecele si pisica. Intrebarile, in special cele incomode, se pot evita cu usurinta, iar raspunsurile sunt transformate in mesaje. Cine e pe faza, pricepe imediat. Cine nu, n-are decat sa se creada destept si cam atat. Atitudinea lui Coldea, pentru cine a fost receptiv, a spus totul. Inca de la intrarea in sala i-a privit pe cei prezenti ca pe niste obiecte pe care le aseza pe biroul din fata lui. Si cu care urma sa se joace dupa cum ii va dicta interesul. Arata ca si cum isi aducea aminte dosarul fiecaruia, de la ziua in care s-a vrut in Parlament si terminand cu ce a spus ieri, la carciuma.


Departe de a fi prada usoara

Intrebari despre vilele de protocol ale SRI. Despre protocoalele secrete incheiate cu institutii de forta ale statului. Despre ghidonarea procurorilor si judecatorilor in dosarele de care SRI era direct interesat. Despre concedii petrecute in strainatate si pe banii cui. Si tot asa, in speranta ca fostul sef al SRI poate scapa vreo vorba. Zeci de intrebari din care, in urma raspunsurilor primite, Comisia sa isi poata forma un tablou general, ca apoi sa traga concluzii. De ce i-ar iesi lui Coldea din gura un raspuns nepotrivit sau macar unul care sa fie punte de legatura cu restul de intrebari? Ca sa se faulteze singur? Exclus! Cine l-o fi crezut o prada usoara s-a inselat amarnic.

Voi chiar vreti sa vorbesc?

Interesele lui Coldea depasesc imaginatia membrilor comisiei. S-a retras din activitatea operativa, a iesit la pensie si asta e cea mai buna acoperire pentru el. O vorba veche, cunoscuta de toti cei care au lucrat in sistem, spune ca de acolo nu se iese la pensie decat cand esti sters din evidenta populatiei. Lui Coldea, chiar daca i s-a inchis o usa, i s-a deschis, in schimb, o alta. Il vom gasi, intr-un timp relativ scurt, in afaceri, iar asta numai daca vom afla de el. Il poate opri cineva? Nu. Mai mult, in cei 12-13 ani cat a lucrat in SRI, si-a format, cred, o retea care poate concura cu institutia insasi, daca e sa socotim cati prieteni sau rude si-a adus acolo. Pe unii, cu tot cu neveste, cu veri si cumnati plus prietenii acestora. O retea formata din specialisti care ii vor furniza cele mai bune informatii care sa-l ajute in afaceri. Si atunci, de ce s-ar da de gol cu „delicateturi” stanjenitoare? Printre randuri, mesajele lui sunt foarte clare: voi chiar vreti sa vorbesc?

Sursa: http://www.national.ro/news/coldea-acoperit-pana-si-in-parlament-617744.html/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *