Cititi declaratia care a transformat-o pe Laura Kovesi in invinuita pentru infractiunea de marturie minicioasa: “Pe Ghita Sebastian l-am cunoscut la niste activitati organizate de alte institutii unde eu am fost invitata in calitatea mea de procuror general. Nu am avut intalniri private cu inculpatul Sebastian Ghita, nu am vorbit cu acesta la telefon niciodata, nu am facut schimb de e-mailuri” (Document)

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather


Vin vremuri grele pentru Laura Codruta Kovesi (foto)! Dupa ce a primit citatia si a iesit sa planga in direct la radio si la TV ca este suspectata de luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, acuzand ca se urmareste impiedicarea numirii sale la sefia Parchetului European cu dosare contrafacute, incep sa apara documentele si dovezile in sustinerea acuzatiilor retinute de procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din JustitieJurnalista Ana Maria Roman a prezentat miercuri, 20 februarie 2019, in cadrul emisiunii Esential de la Antena 3, declaratia de martor acordata de fosta sefa a DNA in dosarul nr. 1/P/2017 de pe rolul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Este fix declaratia pentru care, din informatiile pe care le avem, Laura Codruta Kovesi este invinuita de marturie mincinoasa.

loading...

Concret, este vorba despre declaratia pe care Laura Codruta Kovesi a acordat-o procuroarei Elena Iordache in data de 10 aprilie 2017 in dosarul nr. 1/P/2017 care vizeaza inregistarea dintre fostul presedinte Traian Basescu si fostul deputat Sebastian Ghita in care cei doi discuta despre anumite dosare penale de pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie, conduse la acea data de Kovesi. Pasaje din inregistrarea aparuta in spatiul public si prezentata exclusiv de Romania TV releva ca decizia definitiva din dosarul ICA ar fi fost stiuta dinainte de a fi pronuntata, de acest lucru nefiind straina fosta sefa DNA.


Pentru clarificarea tuturor aspectelor, procuroarea Elena Iordache a audiat-o pe Laura Codruta Kovesi la sediul Parchetului General, solicitandu-i sa specifice care erau relatiile sale cu persoane precum Traian Basescu, fostul director operativ al SRI Florian Coldea, ori cu Sebastian Ghita.

Conform documentelor prezentate de Ana Maria Roman, fosta sefa a DNA a sustinut ca nu a avut intalniri private cu inculpatul Sebastian Ghita, nu a vorbit cu acesta la telefon niciodata, nu a facut schimb de e-mailuri, ci doar s-au intalnit ocazional la evenimente organizate de diverse institutii.


Declaratiile date de fosta sefa DNA in fata anchetatorilor ar fi insa contrazise de documente, mailuri trimise de Kovesi catre Ghita, filmari, dar si fotografii realizate de Sebastian Ghita si depuse in prezent la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, care au fost atasate la dosarul in care Laura Codruta Kovesi este invinuita pentru marturie mincinoasa, luare de mita si abuz in serviciu.

Publicam in continuare declaratia Laurei Codruta Kovesi data in fata procuroarei Elena Iordache in data de 10 aprilie 2017 la Parchetul General in dosarul nr. 1/P/2017:

“Pe domul general Coldea Florian l-am cunoscut dupa ce am fost numita in functia de procuror general. Am avut cu acesta – ca si in cazul presedintelui Basescu Traian – intalniri constitutionale.

Pe domnul Ghita Sebastian l-am cunoscut la niste activitati organizate de alte institutii unde eu am fost invitata in calitatea mea de procuror general. Nu am avut intalniri private cu inculpatul Sebastian Ghita, nu am vorbit cu acesta la telefon niciodata, nu am facut schimb de e-mailuri. Asa cum am mentionat mai sus, m-am intalnit cu acesta doar la acele evenimente organizate in cadrul altor institutii. Din anul 2013, Ghita Sebastian este cercetat in mai multe dosare ale DNA, avand in prezent calitatea de inculpat, fata de acesta s-au dispus mai multe masuri preventive si inainte de luna septembrie 2016 este important de mentionat ca am inaintat catre procurorul general o propunere de ridicare a imunitatii pentru arestarea preventiva a inculpatului Sebastian Ghita pentru a fi…”.

Sursa: https://www.luju.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

2 thoughts on “Cititi declaratia care a transformat-o pe Laura Kovesi in invinuita pentru infractiunea de marturie minicioasa: “Pe Ghita Sebastian l-am cunoscut la niste activitati organizate de alte institutii unde eu am fost invitata in calitatea mea de procuror general. Nu am avut intalniri private cu inculpatul Sebastian Ghita, nu am vorbit cu acesta la telefon niciodata, nu am facut schimb de e-mailuri” (Document)

  1. HAI ATACATI CA HIENELE PUTIN ZIS ACUM CA EA NU ARE DREPTUL LA FUNCTIE CA NU ARE GRADUL CE FACETI ? MA UIT CU GROAZA CATE MINCIUNI INSIRATI CUM SCHIMBATI TOT IN NUMELE VOSTRU.PRIN MARTORI FABRICATI SI FUGITI PENTRU POTLOGARII..CUM ERADICATI ADEVARURILE INTR-UN SENS PROPRIU CUM TENTACULELE VOASTRE ATINGE TOT CE E ROMANESC SI DISTRUGETI NONSALANT DIN TOATA PLEIADA DE GUVERNE CARE SAU PERINDAT CRED CA CEL MAI NOCIV VOI SANTETI.E GREU SA SCAPI CIOLANUL DIN MANA SI MAI ALES BISERICUTELE ORGANIZATIILE FORMATE IN TIMP CA O BAZA SOLIDA DE DISTRUGERE .CUM ADICA ?LASA CA PENTRU VOTURI SANT BUNE PROSCRISII HOTII VIOLATORII.ROMII ASISTATII SOCIALI SI VOI …..PE CARE ACEST POPOR VA TINE INCA PE UMERI ..CE ATI FACUT DIN TARA MEA ? CE ATI FACUT DIN ROMANIA .LAURA CODRUTA KOVESI E DOAR UN EXEMPLU DE URA IN CARE VA BALACITI NIMIC NU E NOUA SUBT SOARE ASA ATI FACUT SI CU ROMANIA….PRIN OAMENII ALESI PE SPRANCEANA DE PROASTA CALITATE PENTRU CA EI NU AU NICI UN DUMNEZEU …DOAMNE AJUTA PE ROMANI POATE VA POGORA SA SALVEZE ROMANIA SI ACEST POPOR NEPASATOR…APOI DUPA VOI E POTOPUL .A-SI VEA SA CRED CA NU E ASA .TIMPUL NE VA CONVINGE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *