Ciorbea primeste 6000 de Euro pensie, merita nu? Doar a facut “atat de multe” pentru tara!

Capitalism Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Avocatul Poporului va beneficia de pensie calculată şi stabilită în aceleaşi condiţii cu cea a judecătorilor Curţii Constituţionale, iar pensia va putea fi cumulată cu indemnizaţia, a decis marţi Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

loading...

Membrii comisiei au modificat, în acest sens, Legea de organizare şi funcţionare a Avocatului Poporului, însă nu au finalizat raportul asupra acestui proiect.


“Avocatul Poporului, precum şi persoanele care au exercitat funcţia de Avocat al Poporului îndeplinind condiţiile de numire prevăzute pentru judecători la Curtea Constituţională la data pensionării sau recalculării pensiei anterior acordate beneficiază de pensie calculată şi stabilită în aceleaşi condiţii cu cea a judecătorilor Curţii Constituţionale. Pensia de serviciu poate fi cumulată cu indemnizaţia pentru mandatul în curs de exercitare”, prevede textul adoptat.

Potrivit noii modificări, Victor Ciorbea va beneficia de o pensie specială egală cu 80% din indemnizația brută aflată în plată a unui judecător al Curții Constituționale plus sporurile aferente. Adică Victor Ciorbea va avea o pensie de 26.072 lei brut / lună.


Un judecător constituțional are în prezent următoarele venituri lunare:

  • indemnizație – 22.269 lei
  • Spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică -5.206 lei
  •  Spor pentru păstrarea confidențialității – 1.041 lei
  • Spor pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoare – 3.124 lei
  • Indemnizația lunară pentru titlul științific de doctor – 950 lei
  • TOTAL: 32.590 lei brut.

Victor Ciorbea a fost numit de PSD în funcția de Avocat al Poporului în 2014 și s-a remarcat printr-o loialitate absolută față de patronii săi politici. Legea prevede că doar Avocatul Poporului poate ataca la Curtea Constituțională o Ordonanță de Urgență sau o lege aflată în vigoare. Victor Ciorbea a refuzat însă să ceară control constituțional pe ordonanțele controversate adoptate de Guvernele PSD, deși i s-a solicitat în mod insistent atât de Opoziția parlamentară, cât și de societatea civilă.

https://www.g4media.ro/rasplata-psd-pentru-victor-ciorbea-26-072-lei-luna-super-pensie-speciala-de-judecator-constitutional.html

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *