Ciocniri violente între mai mulţi protestatari şi poliţie, în cadrul unui protest în Kiev

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

La Kiev au izbucnit miercuri confruntări între protestatari şi poliţie, care a luat cu asalt o tabără de corturi instalate în zona parlamentului ucrainean, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Potrivit agenţiei ucrainene de presă Ukrinform, care citează Hromadske TV, poliţia a recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea de protestatari.


Protestatarii au instalat peste 50 de corturi pentru o mişcare de protest pe termen lung, ca urmare a acuzaţiilor de corupţie profundă la nivelul conducerii ţării.

Unii dintre protestatari şi-au petrecut noaptea în tabăra de corturi instalate pe o stradă şi într-un parc vecine cu parlamentul, unde circa 5.000 de persoane, conduse îndeosebi de către fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, au manifestat marţi.


Acest mod de acţiune aminteşte de mişcarea proeuropeană Maidan, la care au participat mulţi dintre ei şi care a dus la înlăturarea de la putere a regimului prorus al preşedintelui Viktor Ianukovici în 2014.

Sursă: Agerpres
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Parteneriatul civil, RESPINS de două comisii din Senat, va fi adoptat tacit la 25 octombrie. Fix înainte ca CCR să se pronunțe asupra recunoașterii căsătoriilor gay

Ȋn toate dezbaterile publice despre căsătoriile între homosexuali, Remus Cernea joacă rolul tolerantului și pune

Președinția recunoaște gafa consilierului pe securitate națională: Ambasadorul turc a fost la Cotroceni

Administrația Prezidențială a precizat marți, pentru AGERPRES, că nu există nicio schimbare a poziției oficiale

Pentru că a apărat DREPTUL LA VIAȚĂ al copiilor nenăscuți, activista canadiană MARY WAGNER a fost arestată și condamnată la ÎNCHISOARE în repetate rânduri

Mary Wagner în timpul unei demonstrații în Polonia Foto::lifesite-cache.s3.amazonaws.com. Maru Wagner (născută pe 12 februarie 1974)

Se va sparge oare buboiul? Șefii de la STS, SIE și DNA, implicați în alegerile din 2009

  În atenția Comisiei de anchetă:  șefii de la STS, SIE și DNA, implicați în alegerile

Închide