China a avertizat Europa

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

China a avertizat Europa

loading...

Li Keqiang. © Foto: AP/Feng Li

China a anunțat că premierul Li Keqiang va efectua vizite în Germania și Italia, și, totodată, a avertizat Europa în legătură cu inutilitatea tentativelor întreprinse pentru a tensiona relațiile Chinei cu Rusia.

Beijingul este dispus să profite de orice oportunități de afaceri pe piața rusă, pe fondul deteriorării relațiilor cu Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de ambasadorul Chinei în Germania cu o săptămână înainte de întâlnirea premierului Li Keqiang cu cancelarul Angela Merkel.
„Ne dorim să avem legături economice foarte strânse cu Rusia. Vrem să îmbunătățim relațiile dintre Rusia și UE. Dar atunci când apar posibilități de consolidare a cooperării cu Rusia, de ce nu am profita de ele? Este un lucru evident. Nu suntem noi cei care am pornit acest conflict”, a declarat ironic ambasadorul chinez. De altfel, această mnieră de a purta discuții nu este specifică diplomaților chinezi.
Așadar, din Germania, China a transmis un semnal limpede Europei, și anume că va lua locul europenilor pe piața rusă în urma sancțiunilor impuse.
Nu va fi ușor, subliniază Vladislav Belov, la Institutul Europei pentru Germania. „În ciuda tuturor dificultăților, companiile germane se pronunță împotriva sancțiunilor și critică în mod activ această politică. Cercurile de afaceri confirmă disponibilitatea de a fi în continuare partenerul Rusiei. De altfel, ei confirmă acest lucru nu mai puțin decât China. De aceea, partenerii chinezi vor trebui să depună toate eforturile și, în condițiile unei concurențe deschise și corecte, să încerce să ocupe nișele businessului german. Bănuiesc că va fi destul de dificil”.
Europa rămâne partenerul Rusiei, a declarat președintele Vladimir Putin în cadrul Forumului Internațional de Investiții „Russia Calling”, desfășurat pe 2 octombrie la Moscova. Însă China este principala prioritate. După discursul ținut de reprezentantul Chinei, Vladimir Putin a spus că această țară nu a devenit o prioritate din cauza suspendării de către Europa a cooperării cu Rusia.
„Sunt convins că, atunci când reprezentantul Chinei a vorbit despre posibilitățile fondurilor de investiții, toți au rămas impresionați. Acest lucru ne face să ne întrebăm cum să răspundem la următoarea întrebare: cum poate fi folosită în economiile altor țări creșterea Chinei? Și Rusia își pune aceeași întrebare”.
În următorii ani, Rusia intenționează să-și dezvolte relațiile de afaceri cu partenerii din țările BRICS, a confirmat Vladimir Putin. Acesta nu este un răspuns Occidentului la sancțiunile sale împotriva Rusiei. Aceasta este o strategie pe care Rusia a dezvoltat-o împreună cu Brazilia, India, China și Africa de Sud în interesul dezvoltării comune.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Cu miliarde de euro dați la SRI și DNA ca să facă poliție politică, voi mai vreți autostrăzi și spitale?

ULUITOR ! AFACEREA SRI – DNA, CEA MAI BĂNOASĂ ESCROCHERIE DIN TOATE TIMPURILE. HOŢII STRIGAU

SUA: Demonizarea și pervertirea minții COPIILOR: Ora de ISTORIE LGBTQ în compania unui TRAVESTIT cu COARNE

Sursă imagine: captură Youtube Un travestit purtând cinci vârfuri roșii ca niște coarne de demon

Vicele Societății Naționale de Medicina Familiei, răspuns șocant după ce a fost chestionată pentru ineficiența vaccinului anti tuberculoză (BCG): „Vaccinul BCG nu se administrează pentru eradicarea tuberculozei!” Prospectul o contrazice…

Marți 26 septembrie, la Senat, a avut loc ședința Comisiei de Sănătate a camerei, unde s-a

Un adolescent se REVOLTĂ: Imagini ŞOCANTE din SPITALUL GROAZEI! | Priviţi şi vă minunaţi cum arată SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ CONSTANŢA în anul 2015 Foto

Revoltat de condiţiile insalubre pe care Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa le oferă pacienţilor, un

Închide