Cehii nu i-au uitat pe români și pe Ceaușescu datorită evenimentului din 1968. Dacă românii nu îl apreciază pe Ceaușescu, îl apreciem noi!

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Anul acesta s-au împlinit 50 de ani de când România s-a opus invadării Cehoslovaciei de către trupele Tratatului de la Varșovia, iar pentru o perioadă de timp, românii au trăit sub amenințarea invadării propriei țări.
loading...

Discursul lui Nicolae Ceaușescu din 21 august 1968 condamna invadarea Cehoslovaciei de către sovietici și ii avertiza că, în cazul unei invadări a României, românii vor riposta.

Invadarea României a fost un subiect aprins de discuție în cancelariile europene, iar documentele vremii arată că URSS plănuia invadarea României.


Iată că, pentru a marca această aniversare, și mai ales, pentru a mulțumi pentru refuzul României de a trimite trupe în Cehoslovacia, Ambasada Cehiei la București îi indeamnă pe români să le viziteze țara. Un banner uriaș îmbracă cladirea Ambasadei cehe, în care se spune că „Unii ne-au ”vizitat” în 1968. Voi nu. Așa că vizitați-ne în 2018”.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
SUA ne ameninta: ”ori gaze de sist si Rosia Montana, ori va izolam, sau va paste razboiul”

SUA santajeaza Romania: ”Ori lasati americanii sa extraga gaze de sist pentru a le vinde

Lista neagră de la Bruxelles

Document revoltator al Comisiei Europene, care a cerut in 2012 autoritatilor romane sa livreze date

Avertismentul făcut de Raed Arafat: Românii să îşi facă provizii de hrănă şi apă!

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat spune că oamenii care locuiesc în zonele seismice

Ce face guvernul de tehnocrați Soroșist ? Desfințează identitatea poporului român !!! Profesorii de istorie se revoltă: Sunt tăiate elementele identitare ale poporului român – limba română și istoria

Asociația Profesorilor de Istorie din Neamț cere, printr-o scrisoare deschisă, prevederea în planurile-cadru de învățământ

Închide