„Buruiana” cu BENEFICII nebănuite pentru SĂNĂTATE! Tu o consumi?

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
1

 


Este o plantă care apare primăvară şi, din păcate, e pe piaţă doar vreme de câteva săptămâni. Are nenumărate beneficii pentru sănătate. Tu mănânci ştevie?

loading...

Căci despre această plantă, aparent banală, este vorba. Chiar dacă se găseşte pe tarabele din piaţă, puţini ştiu ce comoarăascunsă este ștevia. Ea are doar 21 de calorii la sută de grame şi este extrem de bunăpentru corpul noastru.


De ce să consumi ştevie toată primăvară

Este o plantă perenă, cu gust dulce acrişor, denumită popular dragomir sau măcriş de grădina. Creşte sălbatică în curţi şi pe marginea drumurilor. Este o plantă cu substanţe complexe: vitamina C, A, şi K, acid tartric, acid oxalic, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc. Pe lângă acestea, conţine şi proteine şi fibre.


Ștevia are o valoare energetică mică, puţine calorii, deci ajută la scăderea în greutate. Mai mult, reglează nivelul de zahăr din sânge! În plus, această plantă mineralizează şireechilibrează organismul. Consumul de ştevie îţi va da o energie de invidiat! Să nu mai pomenim despre faptul că ajută la igienă orală, pentru că acţionează că o barieră împotriva bacteriile ce provoacă cariile dentare.

Stevia are şi capacitatea de a stimula poftă de mâncare la copii. Însă, ATENŢIE, conţine foarte mult acid oxalic. Acesta, consumat în exces elimina calciul din organism. Copiii nu au voie sădepăşească dozele zilnice admise, care se discuta cu medicul.

Ștevia poate fi folosită cu succes în mâncăruri precum tocăniţe, poate fi gătită precum spanacul sau împreună cu acesta, ori în ciorbe. Aceste feluri de mâncare vor fi sărace în calorii, dar bogate în nutrienţi.

Este bine de ştiut că şi rădăcina de ştevie, precum şi seminţele se pot consumă. Atenţie, dacăsuferiţi de boli cronice, întrebaţi medicul înainte de a consumă ştevie.

 

Sursa

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Erdogan avertizează că s-ar putea ca operațiunea armatei turce să se extindă în Irak

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat luni că Ankara și-ar putea extinde operațiunile militare

Protestul din Piata Victoriei de astazi se numeste : Operațiunea Steagul UE și Revoluția Luminii #rezist „București – Rezistăm. Schimbăm”. (VIDEO LIVE)

Operațiunea Steagul UE și Revoluția Luminii #rezist...  "In loc de PSD sa vina UE cu

EXPLOZIV | Ministrul de Finanţe explică cum e cu miliardele lipsă de la buget şi ce-i va spune miercuri lui Iohannis

  Ministrul de Finante, Viorel Stefan, sustine ca PSD isi va tine promisiunile din programul

SOROS NU SE LASĂ. Fundația lui Soros nu se dă dusă din Ungaria. Declarație: “Fundaţia pentru o Societate Deschisă a miliardarului George Soros va continua să lucreze cu şi să finanţeze ONG-urile din Ungaria în pofida poziţiei guvernului de la Budapesta”

George Soros sfidează Guvernul Ungariei: Decizia care îl va înfuria pe unguri şi mai ales

Închide