Bohemian Grove in Romania? Miliardarii lumii se intalnesc din nou la Balc (Baal) pentru vanatoare si sacrificii de sange

Capitalism Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Au loc pregătiri intense pe domeniul cinegetic de la Balc (judeţul Bihor), aparţinând afaceristului Ion Ţiriac. Cei mai bogaţi oameni din Europa, dar şi personalităţi de seamă, Oaspeţi de seamnă din toată lumea ajung, în această după amiază, la conacul din Bihor, pentru a începe controversata vânătoare de mistreţi organizată de Ţiriac în fiecare iarnă. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Meleşcanu: Valoarea schimburilor economice româno-italiene a ajuns la … România a avut a treia cea mai mare rată anuală a inflaţiei din UE, în… Iubirea imposibilă a adolescenţi de 15 ani. Maria şi Beniamin au fugit…

loading...

UPDATE 16.02 Ion Ţiriac a ajuns pe aeroportul din Oradea însoţit de mai mulţi prieteni.


UPDATE 15.30 Pe aeroportul din Oradea a sosit creatorul de modă Stefano Ricci.    În următoarele ore, pe aeroportul din Oradea este aşteptată să aterizeze o altă aeronavă ce are destinaţia Italia, cel mai probabil în ea fiind oameni de afaceri invitaţi la vânătoarea de la Balc.

Un domeniu de 150 de hectare Pe proprietatea de 150 de hectare a afaceristului Ion Ţiriac, unde are loc, de mâine până duminică, controversata vânătoare anuală, la care  sunt aşteptaţi zeci de milionari din Europa, a început agitaţia. Cea de-a unsprezecea ediţie a vânătorii este organizată mai devreme, nu în luna ianuarie, aşa cum era tradiţia. Printre cei aşteptaţi să ajungă în seara aceasta la Balc sunt milionari din toată Europa, care nu ratează aproape niciun an la vânătoarea lui Ţiriac. Este vorba despre: George Marsan, primarul din Monaco, Wolfgang Porsche, moştenitor al imperiului auto german Porsche, Klaus Mangold, preşedintele Daimler Chrysler, José Merino Jiménez, bancher spaniol, şi Volker Schmidt, unul dintre cei mai mari vânzători de publicitate sportivă din Europa.


Petrecere românească Au început pregătirile, iar zeci de localnici au fost tocmiţi de Ion Ţiriac pe post de bucătari şi personal de serviciu, pentru a le asigura tot confortul musafirilor. Aceştia din urmă vor ajunge, în cursul zilei de astăzi la Balc, unde vor rămâne pentru două partide de vînătoare, sâmbătă şi duminică, dar şi pentru petreceri ca la carte. În seara asta va avea loc celebra cină tradiţională, la care invitaţii vor servi ţuică, sarmale, cârnăciori, tobă, mămăliguţă, şorici şi jumări. Din anii trecuţi se ştie că, la prima masă alături de prieteni, Ţiriac îi răsfaţă pe aceştia cu muzica artiştilor români,  printre invitaţii anilor trecuţi numărându-se maestrul Gheorghe Zamfir, lăutarii Gina Lincan şi Petrică Andrei, acordeonistul Marian Mexicanu, ţambalistul Luis Iordache, dar şi Andreea Bănică, Corina sau Ana Maria Ferencz. Goana după mistreţi va începe sâmbătă dimineaţă, când primii după vânat vor porni cei circa 200 de gonaci, bine instruiţi dinaintea sosirii invitaţilor şi, mai ales, foarte discreţi.

În anii trecuţi, gonacii au fost plătiţi cu câte 50 de lei pe zi, iar cei care transportă cu maşinile mistreţii primeau câte 130 de lei. În jurul prânzului se va lua o pauză pentru masa la conac, iar apoi, până la ora 17.00, va urma o altă partidă de vânătoare. De la ora 20.00, musafirii vor lua din nou parte la o petrecere, urmând ca duminică dimineaţa să se întâlnească pentru ultima partidă de vânătoare din acest an. Se ştie, însă, că, pe lângă distracţia pe cinste a vânătorilor, care a stârnit, de multe ori, revoltă în rândul românilor, din cauza trofeelor sângeroase ale milionarilor, evenimentul de la Balc al lui Ion Ţiriac este şi o modalitate de a cultiva relaţiile între bogaţii Europei şi un bun prilej de a-şi stabili planuri de afaceri împreună.

Citeste mai mult: adev.ro/p2pb5e

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *