Bătaie între moți și mascați la Cluj | Jandarmii au folosit gaze lacrimogene Video

Capitalism Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 

protest-moti

loading...

Protest cu scandal în comuna Mărișel, județul Cluj. Locuitorii au manifestat împotriva nerespectării Legii Moţilor, dar și a defrișărilor ilegale din zonă, relatează stiripesurse.ro

Evenimentul a degenerat și s-a transformat într-o altercație violentă. Totul a pornit de de la un camion cu lemne care a trecut prin apropiere și pe care polițiștii au refuzat să-l verifice. Indignați, protestatarii s-au revoltat astfel că forțele de ordine au recurs la folosirea gazelor lacrimogene, scrie clujmanifest.ro.


Moții spun că cei care ar trebui să aplice legea și să asigure cotele legale este Romsilva SA, dar că instituția nu-și face treaba. Ei au menționat că deși sunt acuzați deseori pentru tăierea copacilor, alții sunt vinovații pentru acest dezastru.

Protestul a avut ca obiect privarea de unele drepturi prevăzute în Legea Moţilor, aflată în vigoare, dintre care cel mai important este acordarea de 15 metri cubi de material lemnos pentru fiecare posesor al carnetului de moţ. Oamenii au protestat şi pentru că trăiesc la limita subzistenţei. Cota de lemn reprezintă sursa lor principală de existenţă, pe baza căreia au trăit dintotdeauna.


ttp://www.nasul.tv/bataie-intre-moti-si-mascati-la-cluj-jandarmii-au-folosit-gaze-lacrimogene/#sthash.zrpA6vNh.dpuf

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *