Băsescu: În caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme

Capitalism Masonerie Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

traian_basescu_haotic_vot_militari_93305700

loading...

Într-o intervenție la Adevărul live, citată de DC News, președintele Traian Băsescu a atins și probleme conflictului din Ucraina.

În acest context, Băsescu a spus că România are o mare problemă cu rezerviștii care sunt la muncă în străinătate.

În opinia președintelui, aceștia ar trebui aduși sub arme dacă situația o impune.

Uită preşedintele că mulţi dintre cei plecaţi nu au făcut nici armata, după ce obligativitatea stagiului militar a fost abolită.

Iată ce spune preşedintele:

„Rusia e un factor de destabilizare a regiunii. Nu doar legat de Crimeea, ci și de Transnistria, și Nagorno-Karabah, și Osetia. (…)

E clar că un obiectiv strategic al Rusiei e să aibă acces la Dunăre. Rusia avea cea mai mare flotă la Dunăre, iar acum nu se poate apropia de Chilia, unde era vechea graniță. România nu are o amenințare directă.

Nu putem prevedea că Rusia va ataca România, ar fi o nebunie să credem asta. Toate analizele arată că Rusia nu-și dorește război cu NATO. Nu cred că vreo țară NATO va fi atacată de Rusia.

Ar fi război, indiferent ce țară NATO ar fi atacată.Dar regional trebuie creat echilibru militar. (…)

Până la sumit-ul NATO din septembrie se vor lua decizii importante: redistribuirea resurselor militare NATO în țările baltice, Polonia, România. Legea privind rezerviștii e o soluție discutată.

S-a pus problema unei analize a capacităţii noastre de a chema rezerviştii sub arme, dacă ar fi nevoie. Avem o mare problemă aici, pentru că foarte mulţi dintre rezervişti sunt la muncă în Italia, în Spania, în Franţa, în Germania… Deci este un subiect pe care CSAT îl va analiza în perioada următoare, el a făcut obiect de discuţie în ultimul CSAT şi va trebui să ne refacem capacitatea de a aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie.” |

 

gazetaromaneasca.com/ganduridinierusalim.com

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

9 thoughts on “Băsescu: În caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme

 1. Dle Basescu
  Ma intreb cum de mai ai curajul sa deschizi gura?
  Sint din Constanta si ma simt personal tradata de ceea ce ai facut cu aceasta tara.
  Ai adus bombele acelea si voiai felicitari? Ai semnat un tratat cu UE total inrobitor.
  Nici o tara din Europa nu a semnat ce a semnat Romania in 2007. Ma intreb oare ai citit ce ai semnat? Nu ai semnat doar Tratat de aderare economica dar si de supunere a Constitutiei tarii naostre acelei Constitutii UE.
  Cum ai putut face asa ceva? Nu te-ai gindit ca ai facut din tara asta primul cobai al Noii Ordinii in aceasdta Europa cu miros de moarte, distrugere; cu noi romanii care sintem si asa scuipati si batjocoriti pe meridiane-
  De la ce ni se trage? De la conducatori ca domnia ta care nu trebuia sa te propui i acolo unde nu stii nimic, nu esti si niciodata nu vei fi diplomat si ai dat dovada ca nu dai doi bani pe viata romanilor si a Romaniei
  Mai lasa ideile de lupta cu rusii. Cine mor- copiii nostrii? Caci de sigur pe ai tai ii trimiti departe…
  Nu iti e rusine sa mai scoti un sunet? Ungurii isi fac jocurile, nu te-am auzit spunind nimic…
  Esti doar cu tot felul de zvoane ca de altceva nu esti capabil.
  Petre Tutea spunea:”Romani nu va mai alegeti conducatori dintre cei ce nu iubesc Romania.”

  1. RESPECT PROFUND DOAMNĂ ALICE PETRE pentru ce a-ti scris , dar GUNOIUL ăsta , pirat chior , cu căngi la mîini şi picior de lemn , nu merită apelativul ,, domnia ta” !. A cedat AUTORITATEA şi INTEGRITATEA Romăniei ‘ lu ue rănjind. UN GUNOI !. Of !, căt rău ne-a făcut gunoiul ăsta nu putem repara decăt printr-un război , o răscoală ROMĂNEASCĂ !.

 2. Dle Basescu
  Ma intreb cum de mai ai curajul sa deschizi gura?
  Sint din Constanta si mka simt personal tradata de ceea ce ai facut cu aceasta tara. Ai adus bombele acele si voiai felicitari? Ai semnat un tratat cu UE total inrobitor. Nici o tara din Europa nu a semnat ce a semnat Romania in 2007. Ma intreb oare ai citit ce ai semnat? N u ai semnat doar Tratat de aderare economica dar si de supunere a Constitutiei tarii naostre acelei Constitutii UE. Cum ai putut face asa ceva? Nu te-=ai gindit ca ai facut din tara asta primul cobai al Noii Ordii in aceasdta Europa cu miros de maorte, distrugere; cu noi romanii care sintem si asa scuipati si batjocoriti pe meridiane- De la ce ni se trage? De la conducatori ca domnia ta care nu trebuia sa te bagi acolo unde nu stii nimic, nu esti si niciodata nu vei fi diplomat si ai dat dovada ca nu dai doi bani pe viata romanilor si a Romaniei.Mai lasa to ideile de lupta cu rusii. Cine mor- copiii nostrii? Caci de sigur pe ai tai ii trimiti departe…Nu iti e rusine sa mai scoti un sunet? Ungurioi isi fac jocurile, nu te-am auzit spunind nimic…Esti doar cu tot felul de zvoane ca de altceva nu esti capabil. Petre Tutea spunea:Romani nu va mai alegeti conducatori dintre cei ce nu iubesc Romania.”

 3. Dupa ce nu le-a pasat de proprii cetateni acum vor sa ii aparam ??? Nu imi dati arma in mana ca o voi intoarce spre voi politicienilor si daca am ocazia incerc sa fac prapad, ca oricum e razboi 🙂

 4. Da, toti politrucii de dupa 1998, care au pus umarul la dezintegrarea armatei romane, trebuie mobilizati si concentrati in zona Deveselu. Acestia sunt cei mai viteji si profesionisti dintre lefegii, singurii in masura sa stavileasca expansiunea Rusiei catre granitele NATO. Cei plecati ar trebui sa lupte pentru tara care le da o paine pentru ei si copiii lor. Asa ar fi logic. Oare, acestia au plecat la munca in strainatate de prea mult bine oferit de politrucii Romaniei dupa 1989? Mersul in genunchi, pentru NATO si UE, ne-a adus in aceasta situatie nu prea demna…

  1. Sub arme ?!cei ce au distrus Rominia , nu poporul Roman , ma tem ca va trebui
   sa procedam ca in al doilea razboi mondial , ne dam cu dsmanu sa putem scapa de propri nostri dusmani .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *