luni, februarie 18, 2019

Băsescu: Ambasadorul american Klemm să vorbească de mita de 400 milioane dată de Microsoft în România

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 

basescu-ganditor

loading...

“M-aş fi bucurat ca în cadrul vizitei la Zgonea să ne explice şi care e stadiul anchetei Microsoft. Poate ne spune domnul Klemm cum e posibil ca o firmă americană să dea şpăgi atât de mari, pentru că nu poate să-mi spună nimeni că la Microsoft este posibil să se dea un milion şpagă fără să se ştie până la vârful companiei”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu duminică seară la România TV.

Băsescu a afirmat că ambasadorul american ar fi trebuit să vorbească despre stadiul anchetei în dosarul Microsoft şi şpaga de 400 de milioane dată în România, lucruri despre care ar fi putut să întrebe preşedintele Camerei, transmite Mediafax.

Traian Băsescu a afirmat duminică seara că ambasadorul SUA Kans Klemm a greşit când a mers la preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea (lăcătuşarul), subliniind că “s-a transformat într-un soi de lobbyist pentru funcţii” şi că acest lucru înseamnă în România trafic de influenţă.

“După părerea mea, ambasadorul Statelor Unite a greşit, aşa ceva nu se face. El a uitat că este ambasadorul Statelor Unite şi s-a transformat într-un soi de lobbyist pentru funcţii. Păi asta în România se cam pedepseşte, e trafic de influenţă. Sigur, la ei e lobby, la noi e trafic de influenţă şi dacă îl descoase puţin Codruţa Koveşi s-ar putea să-l cheme la DNA, sigur glumesc”, a spus Băsescu la RTV.

Fostul preşedinte a menţionat că atât întâlnirea dintre Klemm şi Zgonea , cât şi anunţul referitor la vizita premierului Dacian Cioloş în SUA au avut loc după ceremonia de la Deveselu.

“S-au întâmplat două lucruri, vizita ambasadorului Statelor Unite la preşedintele Camerei Deputaţilor şi anunţul că premierul Cioloş va face o vizită în Statele Unite, deci atenţie. Nu vizită la preşdedintele Senatului, nu vizita preşedintelui României în Statele Unite, ci Cioloş. Eu aş fi foarte atent la acest aspect”, a declarat Băsescu.

Întrebat dacă deciziile americanilor au legătură cu lipsa preşedintelui Klaus Iohannis de la ceremonia de la Deveselu, Băsescu a spus: “Ştiu eu? E foarte complicat să depistăm mecanismul, însă din punctul meu de vedere, ceva este în neregulă.”

“După mine este o problemă la nivel de încredere, s-a preferat vizita premierului şi nu a preşedintelui. Pe de altă parte se poate face şi o altă socoteală, atapizat. Întâi vizita premierului la vicepreşedintele Biden, urmată de vizita preşedintelui la preşedintele Obama, dar fiecare zi care trece în ceea ce priveşte întânirea cu preşedintele Obama este zi care se apropie de alegeri”, a mai spus el.

 

 

NapocaNews

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Citește mai multe:
Din România AU DISPĂRUT două reactoare nucleare! «Părintele» centralei de la Cernavodă face DEZVĂLUIRI INCENDIARE

  De mai mulţi ani, România se chinuie, fără succes, să realizeze unităţile 3 şi 4 de la Centrala Nucleară...

Turcia – Cipru, tensiuni. Navă italiană blocată de 5 nave de război turce ! TURCIA IN OFENSIVA IN SIRIA SI FATA DE GRECIA/ Conflict complex in Siria, implicand Israelul, Iranul, Rusia si SUA

 Cinci nave de război turce au ameninţat vineri un vas italian care încerca să desfăşoare lucrări de explorare a gazelor...

Specialiştii in securitate vă sfatuiesc: acoperiti camerele video de la laptop, tabletă sau smartphone! IATĂ MOTIVELE

Probabil ca si tu tii laptopul pornit in casa sau telefonul pe noptiera, langa pat. Este o invitatie deschisa persoanelor...

Angela Merkel va da toţi ROMÂNII afară din Germania. Noul proiect de lege al Ministerului de Interne german vizează expulzarea tuturor românilor din Germania.

Angela Merkel va da toţi ROMÂNII afară din Germania, până la sfârşitul anului 2016 Noul proiect de lege al Ministerului...

Închide