Avioane de vânătoare britanice, trimise deasupra Mării Negre pentru interceptarea unui bombardier rus

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Avioane de vânătoare britanice au fost trimise deasupra Mării Negre pentru interceptarea unui bombardier rus, în apropierea spaţiului aerian NATO. Avioanele Typhoon au decolat de la baza Mihail Kogălniceanu.

loading...

… Avioanele Typhoon ale Forţelor aeriene britanice cantonate în România au decolat de la baza Aeriană Mihail Kogălniceanu după ce au interceptat o aeronavă de bombardament Suhoi Su-24 în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre, au anunţat, joi, Forţele Aeriene din Marea Britanie. Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii au anunţat într-o postare pe Facebook că avioane militare Typhoon au interceptat o aeronavă Suhoi Su-24  de bombardament şi atac la sol, în apropierea spaţiului aerian NATO, deasupra Mării Negre. Avioanele Typhoon au decolat de la baza Mihail Kogălniceanu. Misiunea Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii în România face parte din măsurile NATO introduse în 2014. La acea vreme, alianţa a început să implementeze aceste măsuri pentru a demonstra determinarea colectivă şi natura defensivă a NATO. Ministrul Apărării Nationale, Mihai Fifor, a confirmat pe 12 iulie că aviaţia militară rusă intră frecvent în spaţiul aerian al României, lucru anunţat în premieră cu ceva timp în urmă de  comandorul Chris Ball, şeful escadrei britanice de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu.   La aceste acţiuni ostile ale ruşilor răspund acum piloţii britanici din 135 Expeditionary Air Wing.  Imediat cum este sesizarţă incursiunea ruşilor în spaţiul aerian al României piloţii britanici decolează spre “’ţintă” cu aeronavele Eurofighter Typhoon şi pun în practică procedurile NATO. Asta pentru că, după recentul accident aviatic,  MIG-urile 21 LanceR nu pot fi ridicate de la sol.    Recent, comandorul Chris Ball a povestit cam cât au de furcă piloţii britanici aflaţi acum la Kogălniceanu cu încursiunile ruşilor în spaţiul nostru aerian.    „Am avut prima interceptare pe 3 mai. Un avion de supraveghere rusesc. Şi am tot fost ocupaţi de atunci. Nu pot să intru în detalii, dar colaborăm îndeaproape cu colegii români de pe MIG-urile 21 cu care împărţim baza de la Mihail Kogălniceanu”, a declarat Ball.


Citeste mai mult: adev.ro/pch0py

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
După dezvăluirile de ieri, ZIARE.COM a ŞTERS materialele cu Iohannis: „Ştergerea urmelor nu-i absolvă de rușine…”

Narcisa Iorga, cu amărăciune, răspunde pe Facebook unui comentator despre gestul ruşinos a celor de

AVERTISMENT – IMAGINI ȘOCANTE | Teroriștii sirieni i-au executat pe piloții avionului doborât la granița dintre Turcia și Siria Video

Rebelii din Siria au publicat, în urmă cu puţin timp, un clip în care susţin

PLANUL DE DESTRAMARE A ROMANIEI – Putem pierde Moldova si Ardealul pana in 2018 daca liderii politici continua sa asmuta romanii impotriva romanilor. Razboiul dintre Presedintie, Guvern si Parlament ne face victime sigure pentru Rusia si Ungaria. Europarlamentarul Ioan Mircea Pascu avertizeaza: „2018 nu trebuie sa ne prinda cu Ardealul in Romania”

Razboiul romano-roman este in plina desfasurare, totul cu girul unor politicieni iresponsabili! Sute de mii

Lider liberal: Dacian Cioloș e un impostor politic. Intenția lui de a-și face partid îl transformă într-un un dușman al PNL

Intenția lui Dacian Cioloș de a-și face partid îl transformă pe fostul premier „un dușman

Închide