AVERTISMENTUL unui fost comandant NATO | Occidentul se îndreaptă spre un RĂZBOI cu Rusia

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 

putin

loading...

Un fost comandat de rang inalt al NATO afirma ca Occidentul se indreapta spre un razboi cu Rusia, scrie The Guardian, citat de hotnews.ro. Generalul britanic in rezerva Sir Alexander Richard Shirreff, care a fost comandant suprem adjunct al fortelor NATO in Europa, crede ca Rusia va anexa noi teritorii in estul Ucrainei, va deschide un coridor terestru spre Crimeea si va invada tarile baltice.

Intr-o carte publicata miercuri, „2017: The War With Russia”, Shirreff argumenteaza ca evenimentele din Crimeea au distrus cadrul creat dupa Razboiul Rece si au creat drumul spre inceperea unui conflict ale carui prime scene ar urma sa se deruleze inca de anul viitor.

Generalul spune ca Rusia, in incercarea de a scapa de ceea ce ea considera a fi incercuirea NATO, va anexa noi teritorii in estul Ucrainei, va deschide un coridor terestru spre Crimeea si va invada Estonia, Lituania si Letonia.

„Sunt convins ca Putin vrea sa vada Rusia o mare putere din nou. Sunt convins ca va folosi orice ocazie pentru a realiza acest lucru”, scrie Shirreff .

The Guardian noteaza ca Shirreff, care a fost comandant adjunct al NATO in Europa din 2011 pana in 2014, isi risca reputatia prin astfel de predictii indraznete. El sustine insa ca scenariul sau se bazeaza pe experienta acumulata in cadrul NATO in ceea ce priveste scenariile de simulare a potentialelor conflicte.

In opinia sa, evenimentele vor incepe sa se deruleze inca de anul viitor, daca nu vor fi facuti pasii necesari pentru evitarea acestui conflict.

Generalul insista asupra faptului ca mentinerea factorului de disuasiune nucleara este esentiala. „Sa nu ne facem nicio iluzie – utilizarea armelor nucleare de catre Rusia este adanc inradacinata in strategia militara a Moscovei”.

Fostul comandant NATO considera ca Rusia este in prezent cel mai periculos adversar al Occidentului si considera ca presedintele Vladimir Putin poate fi oprit doar daca Vestul realizeaza ca exista o posibilitate reala de razboi si ia masuri urgente.

In carte, generalul critica Marea Britanie pentru „emascularea” capacitatilor militare conventionale, mizand pe faptul ca scena internationala nu se va deteriora.

„Marea Britanie este acum prea putin diferita fata de orice alta democratie sociala europeana semipacifista, mai interesata in protejarea bunastarii si a profiturilor decat in mentinerea unei aparari adecvate”, spune el.

De asemenea, el acuza o lipsa a NATO din ce in ce mai mare de informatii, capacitati militare si material in fata ameliorarii continue a capacitatilor militare conventionale ale Rusiei.

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Clotilde Armand: Occidentul nu mai are nevoie de religie

  Clotilde Armand a explicat la DCNews LIVE diferența dintre starea de spirit a românilor

Noii algoritimi ai Facebook ii favorizeaza pe progresisti si ii penalizeaza pe conservatori ! Insa marea majoritate de conservatorii se muta pe siteul de socializare Vkontakte, in asa fel progresistii vor avea pagina Facebook numai pentru ei ! !!

Un raport bazat pe date publicate de „The Western Journal” atrage atenția  asupra modului în

De ce asasinii politici și economici precum Iliescu, Isărescu, Băsescu, Iohannis sunt protejați de satanica Ocultă Mondială?

Trebuie cu insistență amintit și reamintit românilor cine au fost și cine sunt ticăloșii responsabili

Directorul Institutului Economic al Academiei Române: Din 1990 încoace, programul de guvernare a fost „Veniţi în România, garantăm SCLAVIA pe bani puţini”/ Avertisment: În viitorii 25 de ani, România va dispărea ca stat

Eternele discuţii despre economia naţională, interesul naţional, priorităţi naţionale, etc s-au învârtit invariabil, în jurul

Închide