Avertismentul lui Edward Snowden: Terorismul este doar un pretext! Guvernele vor altceva: manipulare diplomatică, spionaj economic și control social

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
phpThumb_generated_thumbnailjpeg
Nu doar serviciile secrete americane spionează la scară largă, ci și europenii. Sub pretextul “terorismului”, agențiile speciale din Marea Britanie, Spania, Franța și Germania folosesc aceleași tehnici de supraveghere în masă, susține fostul colaborator al NSA, Edward Snowden.
Fostul colaborator al Agenției de Securitate Națională a SUA, Edward Snowden, cunoscut pentru dezvăluirea unor programe globale de spionaj electronic ale serviciilor secrete americane, a subliniat într-un interviu acordat postului spaniol de televiziune La Sexta că spionajul, inclusiv cel care vizează populația, a devenit astăzi ‘mai agresiv și mai invaziv față de cum era odată’, consemnează luni agenția EFE, conform Agerpres.
În interviul dat din Rusia, unde i s-a oferit refugiu pentru a nu ajunge pe mâna justiției americane, Snowden a menționat că nu doar serviciile secrete ale SUA apelează la metode de supraveghere masivă, la fel procedând și altele, cum ar cele din Marea Britanie, Franța, Germania sau Spania, pentru că acest spionaj este ‘ieftin, ușor și util’.
În opinia fostului agent american, terorismul este doar pretextul pentru a justifica această supraveghere pe scară extinsă. “Este vorba de manipulare diplomatică, spionaj economic și control social. Este vorba de putere și nu există nicio îndoială că supravegherea în masă sporește puterea guvernului’, explică Edward Snowden.
În acest context el a amintit că rezultatul unei investigații cerute chiar de președintele Barack Obama a relevat că acest tip de supraveghere nu a fost eficient în combaterea terorismului. “Și-au dat seama că acest tip de programe nu au împiedicat vreodată un atac terorist. Mai mult decât atât, niciodată nu au evidențiat (…) ceva diferit în vreo investigație teroristă în SUA”, a mai argumentat Snowden, subliniind că ‘atunci când culegi toate (informațiile) nu mai înțelegi nimic’.
Întrebat despre posibilitatea de a se întoarce în SUA, el a spus că a încercat să ajungă la un acord cu autoritățile americane pentru a i se garanta un proces corect. Dar răspunsul primit din partea guvernului de la Washington a fost ‘o scrisoare în care promit că nu o să mă tortureze’, a susținut fostul agent american.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

7 thoughts on “Avertismentul lui Edward Snowden: Terorismul este doar un pretext! Guvernele vor altceva: manipulare diplomatică, spionaj economic și control social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Se MOARE cu ZILE în SPITALELE din ROMÂNIA. Statistica groazei

Institutului Naţional de Sănătate Publică a publicat un raport potrivit căruia, numărul infecţiilor dobândite de

Avertisment din Rusia: „Va fi razboi in Europa!”

Avertisment din Rusia: „Va fi razboi in Europa!”Presa germana a publicat „un promo” la un

PD-L nici căcat n-a mîncat, nici gura nu îi miroase -II-

PD-L nici căcat n-a mîncat, nici gura nu îi miroase -II-Sub mîna de fier a

Horia Georgescu, fostul șef A.N.I., executat de Kovesi pentru „crima de lezmajestate” împotriva intangibilului Klaus Werner Iohannis

Să mai spună cineva că în România Lupta împotriva corupției e altceva decît o răfuială

Închide