Avertisment DUR al generalilor: România este în INCAPACITATE de a se APĂRA!

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Avertisment DUR al generalilor: România este în INCAPACITATE de a se APĂRA!

loading...Doi generali care au ocupat poziţii foarte înalte în organigrama Armatei Române a transmis un avertisment dur, susţinând că România nu se poate apăra în acest moment în faţa unei agresiuni.

Constantin Degeratu, fost şef al Statului Major General, practic comandant de facto al Armatei, este cel mai dur, el declarând că România trebuie să facă un efort extraordinar pentru a acoperi cât mai repede necesităţile Ministerului Apărării.

„Atitudinea Rusiei nu este generată de extinderea NATO, pentru că Alianţa nu s-a extins practic decât politic, ci este determinată de incapacitatea clasei politice ruseşti de a gestiona situaţia politică internă, prin mijloace democratice. Şi atunci recurge la trucul obişnuit, istoric, acela de a căuta duşmanul în afară. La acest lucru nu a răspuns societatea românească, nu există o percepţie de masă a pericolului. Şi ca urmare, clasa politică, deci cei care gestionează situaţia politică din România au putut să facă altfel de planuri. Adică acelea care au dus la neglijarea clară sau aproape criminală, a capacităţii de apărare a României.

La ora actuală, România nu are dimensiunea de apărare a teritoriului, de eliberare a unui teritoriu ocupat. Nu are această capacitate şi acest lucru nu mai poate fi rezolvat prin metode de creştere succesivă a bugetului apărării. Momentul acesta este depăşit. Dacă România nu face un efort excepţional, într-o astfel de situaţie, nu mai poate ieşi din această dilemă şi este în incapacitate de a se apăra în faţa unei agresiuni majore, pentru că nu mai producem descurajare! În momentul în care Moscova acţionează, din nou, cu levierul hard power, în această zonă, ne cam găsim descoperiţi, şi singuri, în această problemă.

Pentru că NATO este, în primul rând, o alianţă politică. Şi abia după aceea militară. Eu sper ca armata română să intre la… apă, să fie şi în… aer, să fie prezentă în toate dimensiunile. Cred că a trecut vremea rezolvării problemelor armatei pas cu pas. Timpul nu mai aşteaptă! Chestiunea că va creşte bugetul ar fi fost frumoasă dacă vorbeam espre aceasta în 1997-1998. Acum este problema unei schimbări radicale. Suntem într-o situaţie exceţională. Şi trebuie o strategie excepţională! Altminteri suntem într-un deficit de securitate enorm, care ne afectează şi libertatea de mişcare şi libertatea în general, a noastră, ca români. Conducerea României trebuie să convingă partenerii că trebuie să i se răspundă preşedintelui Putin cu o strategie adecvată şi, în acelaşi timp, trebuie un buget de apărare adecvat nevoilor”, a spus Degeratu, potrivit Adevărul.

Generalul Virgil Bălăceanu, fost consilier al ministrului Apărării, trage şi el un semnal de alarmă explicând că alocările bugetare pentru Armată au scăzut constant de la aderarea la NATO.

„Partea mai critică este că, după intrarea în NATO, asistăm la o scădere continuă a alocaţiilor bugetare pentru armată. În pofida faptului că ne păstrăm o prezenţă substanţială în teatrele de operaţii, totuşi alocaţiile bugetare sunt scăzute şi impactul este destul de critic, uneori are esenţa unui colaps, în anumite segmente, asupra capitolului de înzestrare.”

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
CSM: magistratii pot fi masoni?

Judecătoarea Camelia Bogdan *(scuipată afară din Masonerie) le-a pus gând rău masonilor *(care au tradat-o):

Cum manipulează CA PORCII NESIMȚIȚI progresiştii-globalişti nesimțiți de la Adevărul.ro şi Deloitte România. Adevărul.ro “STUDIU Rata medie a redevențelor plătite de companii în România, una din cele mai mari din Europa”

 Care e Manipularea Ordinară a acestor porci nesimțiți (cuvintele sunt prea blânde pentru ceea ce

Alimentul pe care romanii il mananca, iar in alte tari este folosit ca mancare pentru caini si pisici

  Pentru ca nu toata lumea are rude sau prieteni pe la tara, unde sa

Avioanele israeliene bombardează aeroportul militar din Damasc. Siria promite un răspuns

  Israelul a decis să lanseze un al doilea atac cu rachete asupra unor ţinte

Închide