Asia dă în clocot | China și Coreea de Nord, pe picior de război

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Asia-da-in-clocot--China-si-Coreea-de-Nord--pe-picior-de-razboi

loading...

Stabilitatea geopolitica a Asiei este pusa la incercare de intentiile expansioniste ale Chinei si de manifestarile violente ale Coreei de Nord, iar situatia tensionata din regiune poate escalada oricand intr-un conflict.

In Marea Chinei de Sud situatia tinde sa se deterioreze rapid, dupa ce Beijingul a decis sa instaleze doua baterii de rachete antiaeriene pe una din insulele disputate cu Taiwanul si Vietnamul, in vreme ce un consilier militar de rang inalt din China avertizeaza asupra riscului unui razboi cu Phenianul, anunta Reuters si Business Insider.

Ape tulburi


Oficialii din Taiwan si un post de televiziune american au prezentat dovezi care arata ca Beijingul a instalat doua baterii antiaeriene pe insula Woody din arhipelagul Paracel, un teritoriu disputant intre China, Taiwan si Vietnam.

O confirmare in acest sens a venit si din partea purtatorului de cuvant al Ministerului Apararii din Taiwan, generalul David Lo, in vreme ce oficialii americani s-au aratat mai rezervati vorbind despre „o aparanta dispunere” a dispozitivelor militare in zona.


„In ceea ce priveste numarul limitat si necesar al echipamentelor defensive instalate pe aceste insule populate, acesta este in perfect acord cu dreptul la autoaparare la care China este indreptatita conform legislatiei internationale si nu ar trebui pus in discutie”, a replicat ministrul de Externe chinez, Wang Yi.

Beijingul revendica cea mai mare parte a Marii Chinei de Sud, un traseu comercial maritim strabatut anual de marfuri valorand 5.000 de miliarde de dolari.

In ultimii doi ani, China a amenajat mai multe insule artificiale in regiune, unele dintre ele avand si dotari militare, fapt considerat ca un element perturbator pentru securitatea zonei de catre Statele Unite si aliatii din Asia de Sud-Est.

Unele portiuni din Marea Chinei sunt intens disputate intre tari precum China, Taiwan, Malaezia, Brunei, Vietnam si Filipine, manifestarile expansioniste ale Beijingului starnind ingrijorare in randul celorlalti lideri de stat din regiune.

Citiți articolul integral pe bussines24.ro

 Sursa: 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
VACCINAT vs. NEVACCINAT: Cine e MAI BOLNAV ? STUDIU INEDIT efectuat pe COPII americani VACCINAȚI, comparativ cu COPII NEVACCINAȚI

Children’s Medical Safety Research Institute Nu s-a mai făcut niciodată. Primul studiu de acest gen,

Statul obliga si forteaza prin lege sa ne otraveasca si sa ne imbolnaveasca copiii prin vaccinarea obligatorie !!!

Părinţii care nu îşi vaccinează copiii până la trei ani vor face consiliere psihologică. Dacă

Banca Mondiala: Romania este pe primul loc din Europa la abandon scolar si la analfabetism | dublarea salariilor profesorilor a fost inutila!

Elevii din Romania merg ani buni la scoala fara sa invete mai nimic. Asta sustin

O celebră actriță franceză, discurs anti vaccinare obligatorie: Peste 20 sau 50 de ani, această CRIMĂ împotriva imunității va fi considerată o CRIMĂ împotriva umanității! Imunizarea e o minciună științifică bazată pe frică. Eu am ales să nu îmi fie frică

Obligativitatea vaccinării a atins și Franța, țară în care, din ianuarie 2018 vor fi obligatorii

Închide