ARMATA UE a federaliştilor progresişti de la Bruxelles se pune rapid în mişcare: 25 de state îşi vor dizolva treptat armatele în armata imperiului progresist UE. Juncker: “Este timpul să o trezim pe Frumoasa Adormită a Tratatului de la Lisabona”

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

 Încă un proiect menit a distruge statele naționale şi independența lor este implementat pe repede înainte de către federaliştii progresişti de la Bruxelles.


“În iunie am spus că este timpul să o trezim pe Frumoasa Adormită a Tratatului de la Lisabona: cooperarea structurată permanentă. Șase luni mai târziu se întâmplă. Salut pașii făcuți astăzi de statele membre pentru a fonda o Uniunea Europeană a Apărării. Europa nu poate și nu ar trebui să externalizeze securitatea și apărarea”, a declarat președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, făcând referire la dependența UE față de capabilitățile militare NATO.

Fondul European de Apărare pe care Comisia Europeană l-a propus va completa aceste eforturi și va acționa ca un stimulent pentru cooperarea în apărare – inclusiv finanțarea potențială pentru câteva din proiectele prezentate astăzi”, a adăugat Juncker.


Cooperarea Structurată Permanentă Militară (PESCO) este un instrument menționat în Tratatul Uniunii Europene și menit să permită Uniunii Europene să-și dezvolte o armată proprie şi să devină un jucător activ în domeniul apărării și securității.

Pe 13 noiembrie, 23 de state (Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Croația, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburt, Țările de Jos, Polonia, România, Slovenia, Slovacia, Spania și Suedia) au făcut primul pas spre lansarea Cooperării Structurate Permanente în domeniul militar, prin semnarea unei notificări trimise apoi către Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini. Ulterior s-au alăturat Irlanda și Portugalia.


Aceste state au semnat astăzi o declarație prin care anunță pregătirea primelor proiecte militare ale armatei UE în domenii precum înfințarea unor sedii medicale ale UE, supravegherea maritimă, dronele subacvatice și securitatea cibernetică.

În timp ce PESCO este un proiect interguvernamental, Fondul European de Apărare al Armatei UE, propus de Comisia Europeană în iunie, va permite atât dezvoltarea infrastructurii militare ale Armatei UE, cât și achiziționarea echipamentului necesar și tehnologiei militare prin finanțarea comună din bugetul UE și penteu suportul practic al acestei Instituției Militare Federale Europene.

 

sursa:Mediafax.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *