Arabia Saudită ȘANTAJEAZĂ America: | Dacă ne anchetați pentru 11 septembrie, suntem nevoiți să retragem 750 de miliarde de dolari

Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 

61795480

loading...

Arabia Saudita ameninta cu represelii daca Congresul american va valida o lege prin care SUA ar putea trage la raspundere guvernul saudit pentru implicarea in atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.

Relatia dintre Arabia Saudita si SUA continua sa fie tot mai tensionata. Publicatia New York Times noteaza ca ministrul de externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir a avertizat cu privire la acest proiect de lege si a anuntat ca daca va fi aprobata, arabii vor fi nevoiti sa vanda activele si afacerile pe care le detin in SUA, in valoare de 750 de miliarde de dolari, inainte ca instanta sa decida blocarea lor.

saudi

In acelasi timp, oficialul sublineaza ideea ca aceasta decizie ar putea pune in pericol relatiile diplomatice si economice dintre cele doua tari.

Cincispreze dintre cei nouasprezece teroristi care au deturnat cele patru avioane implicate in atacurile de la 11 septembrie 2001 erau cetateni din Arabia Saudita, insa autoritatile saudite au negat intotdeauna orice posibila implicare in atentatele sangeroase petrecute in New York si Washington.

In schimb, administratia Obama face lobby in Congresul American ca acesta lege sa fie respinsa, invocand dezastrul economic care ar duce la prabusire in urma acestei decizii. Acest proiect legislativ are ca scop stabilirea dispozitiilor privind imunitatea legala acordata statelor straine, astfel incat aceasta sa nu fie aplicata in cazul statelor despre care se demonstreaza in instanta ca au avut legatura sau au participat la atacuri terosiste impotriva Statelor Unite ale Americii.

In urma atentatelor de la 11 septembrie, mai multe familii ale victimelor care si-au pierdut viata au intentat proces impotriva guvernului, dar procesul a fost respins dupa ce un judecator a decis ca regatul saudit este sub protectia imunitatii, noteaza CNN, citat de stirileprotv.ro.


– See more at: nasul.tv

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *