Ambasadorul SUA la Chișinau recunoaște: “România și Moldova sunt o singură țară pentru că au aceeași capitală, Budapest”

Pamflet
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Dupa gafa cu „Moldova nu este Romania”, ambasadorul SUA la Chisinau, excelenta sa domnul James D. Pettit, a luat act de valul de critici starnit si a revenit cu precizari.

loading...

Acesta spune ca regreta neintelegerea creata si da vina pe traducerea defectoasa din moldoveneasca in romana.


-Recunosc ca m-am lasat dus in eroare de anumite prejudecati dar o oarecare vina o au si translatorii care mi-au rastalmacit cuvintele.

Bineinteles ca Moldova este o regiune istorica si parte componenta a Romaniei pentru ca atat Moldova cat si Romania, isi au inceputurile in regatul maghiar medieval si au aceeasi capitala, Budapest…


Chiar daca sunt popoare complet diferite, romanii si moldoveni au totusi o istorie comuna si un viitor comun in cadrul Uniunii Europene, la fel ca multe alte tari multietnice din Balcani si Europa.

In declaratia mea de la Moldova 1, eu m-am referit strict la Republica Moldova, care este cu totul altceva decat Moldova voastra, de dincolo de Prut.

Fiind un stat complet independent, Republica Moldova este condusa de la Moscova, nu ca Romania de la Bruxelles si Washington. Asta au omis sa precizeze jurnalistii care au creat aceasta isterie in jurul spuselor mele.

A tinut sa precizeze ambasadorul american, punand astfel capat scandalului creat artificial de o mana de jurnalisti anti-americani.”[1]

ambasador-sua

P.S. Textul acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare, textul nu face decat sa ironizeze incultura crasa a “partenerilor strategici”, care de cateva ori au confundat “Bucuresti” cu “Budapesta”.

SURSE

 1. http://ponturifierbinti.com/ambasadorul-sua-recunoaste-romania-si-moldova-singura-tara-aceeasi-capitala-budapesta
 2. Foto: Internet
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

2 thoughts on “Ambasadorul SUA la Chișinau recunoaște: “România și Moldova sunt o singură țară pentru că au aceeași capitală, Budapest”

 1. Romaniei si Moldovei are trebui sa li se ceara la nivel international!
  Destul de denigrati am fost si sa se continue cu astfel de denigrari e periculos pentru Romania si natiunea romana.Ungaria isi raspuindeste propaganda ca am fi un neam creat in aceleasi loc de origine,ceea ce este foarte neadevarat dar le serveste de minune sa creeze opinie publica contra naostra.
  Nu avem un trecut comun cu ungurii, nu am fost niciodata .din acelasi loc de formare caci ei au venit pe cal din Asia, spre o ?Europe a romanilor care erau in mare degringolada…doar asa au reusit sa smulga teritorii..si sa descalece.
  Dragii nostri moldoveni, spuneti-i acelui reprezentant de stat ca nu aveti un trecut comun cu Moscova si nici cu Budapesta ci daor cu romanii din tara.
  Acel “diplomat” sa citeasca istoria corecta a tarii nu cea contrafacuta de ungur si promovata de o Moscova suparata ca Romania a calcat gresit- si a intrat virf de lance contra lor…De aceea Putin a facut acele comentarii, dar el stie ca nu e adevarat.

  Romania trebuie sa redevina statul indpendent dinainte de 1989 si sa fie un stat neutru la granita cu marea Rusie.
  SUA a pierdut deja in Romania, si la asta a contribuit in primul rind propaganda anti nationala si secesionista a ambasadorului american la Bucuresti…romanii sint nationalisti si iubesc tara; daca cineva vrea sa o ia, vor raspunde…nici o grija!Nu va lasati inselati de furturile economice pe care le-au facut si le fac inca multinationalele, la o scara nemaintilnita nicunde in Europa, si fara sa despagubeasca aceasta natiune furata zi de zi..
  Dar nu va trece mult pina i se vor spune sa isi care acele mizerii ingropate in sol romanesc, la ei acasa- aduse aici pe banii nostri; de la turci le-au luat pe banii lor…turcu nu a platit ca sa le aiba cum a platit romanul!

  Citeste ambasadorule , citeste istorie curata scrisa in forma clara de un adevarat roman. Nu te trimit sa citesti cronicile vechi de suste si sute de ani, din bibliotecile tarii unde esti gazduit, dar citeste scriere curata de un roman adevarat!
  Vei intelege de unde vin ungurii si cum i-au gasit aici pe romani:
  http://www.ziaristionline.ro/2011/03/18/urmasii-lui-attila-de-radu-theodoru/
  https://www.scribd.com/document/43838/Radu-Theodoru-Urma%C5%9Fii-lui-Atilla

 2. Astfekl de persoana de o incultura crasa ar trebui sa nu reprezinte SUA, caci si asa e destul de rau reprezentata. Dar in ce priveste tara noastra ar trebui sa i se ceara scuze la nivel international; destul de denigrati am fost si sa se continue cu astfel de denigrari e periculos pentru Romania si natiunea romana.Ungaria isi raspuindeste propaganda ca am fi un neam creat in aceleasi loc de origina; ceea ce este foarte neadevarat dar le serveste de minune sa creeze opinie publica contra naostra.
  Nu avem un trecut comun cu ungurii, nu am fost niciodata .
  Dragii nostri moldoveni, spuneti-i acelui reprezentant de stat ca nu aveti un trecut comun cu Moscova si nici cu Bdapesta si roamnii din tara , la fel.
  Acel “diplomat” sa citeasca istoria corecta a tarii nu cea contrafacuta de ungur si promovata de o Moscova suparata ca Romania a calcat gresit- si a intrat virf de lance contra lor…De aceea Putin a facut acele comentarii, dar el stie ca nu e adecvarat. Romania trebuie sa redevina statul indpendent dinainte de 1989 si sa fie un sta neutru la granita cu marea Rusie. SUA a pierdut deja in Romania …si nu va trece mult pina i se va spune sa isi care acele mizerii ingropate in sol romanesc, la ei acasa,,, asa cum au facut si turciii inainte.
  Citeste ambasadorule , citeste istorie curata scrisa in forma clara de un adevarat roman:

  http://www.ziaristionline.ro/2011/03/18/urmasii-lui-attila-de-radu-theodoru/
  https://www.scribd.com/document/43838/Radu-Theodoru-Urma%C5%9Fii-lui-Atilla
  http://vistieria.ro/Istoria-romanilor-Documente/Documente-Perioada-contemporana/Radu-Theodoru-Urma%C5%9Fii-lui-Atilla.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *