Ambasada Germaniei, anunț CRUCIAL pentru Iohannis: Ce i-a transmis cancelarul președintelui

Capitalism Masonerie Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Iohannis Merkel
Ambasada Germaniei i-a transmis o veste importantă lui Klaus Iohannis din partea cancelarului Angela Merkel. Șefa Guvernului german l-a asigurat pe preşedintele României de “întregul său sprijin” în cadrul discuţiei telefonice avute vineri, informează Ambasada Germaniei la Bucureşti, care precizează că punctul de vedere al cancelarului este că orice “diluare” a intesităţii eforturilor ar reprezenta un semnal greşit.
loading...

“Cancelarul federal, doamna Angela Merkel, a purtat în după-amiaza zilei de 27.01.2017, o convorbire telefonică cu preşedintele României, domnul Klaus Johannis. În cadrul convorbirii, cancelarul federal i-a mulţumit preşedintelui pentru impulsurile acestuia privind excelentele relaţii bilaterale şi a apreciat strânsa colaborare în chestiuni de politică europeană”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

Merkel s-a referit în discuţia cu Iohannis şi la situaţia politică internă şi la lupta anticorupţie. “Cu privire la situaţia politică internă din România, cancelarul federal l-a asigurat pe preşedintele României de întregul său sprijin la continuarea consecventă a luptei anticorupţie. O diluare a intensităţii combaterii corupţiei şi o relativizare a statului de drept şi a politicii reformiste ar reprezenta un semnal absolut greşit”, se mai spune în comunicat.

Un alt subiect a reprezentat pregătirea întâlnirii informale a şefilor de stat şi de guvern UE ce se va desfăşura la 3 februarie, în Malta.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost sunat, vineri, de cancelarul german Angela Markel, cei doi oficiali discutând despre relaţiile bilaterale şi din cadrul NATO, dar şi despre lupta anticorupţie din România. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Merkel s-a arătat “preocupată” de eventualitatea ca anumite demersuri să afecteze aceste demersuri.

 


stiripesurse.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

2 thoughts on “Ambasada Germaniei, anunț CRUCIAL pentru Iohannis: Ce i-a transmis cancelarul președintelui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *