Alina Petrescu rade pe seama celor 20 de ministri. Au copiat unii de la altii cu aceeasi greseala gramaticala

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

petrescu

loading...

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Alina Petrescu, a anuntat, joi, ca la Cabinetul prim-ministrului au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiei de catre ministrii Executivului Grindeanu.

Ea a tinut sa mentioneze ca toate aceste  cereri sunt identice. „Am aici copii dupa cele 20 de cereri de retragere a demisiei. In toate cele 20 de documente care sunt tip, textul este identic, in toate cele 20 de documente este trecut si numarul de inregistrare al demisiei, de la cabinetul primului-ministru”, a spus Alina Petrescu.


Ulterior, ea s-a amuzat constatand ca toate cererile contin aceeasi greasala gramaticala.

„Exista si un paragraf de incheiere, identic, dupa cum spuneam in toate aceste cereri de retragere: ‘demisia subsemnatului a fost o demisie deliberata, fiind o forma de protest, consider ca vacantarea functiei de membru a Guvernului – al Guvernului ar fi trebuit sa scrie – intervine doar de la acest moment prin publicarea motiunii de cenzura in Monitorul Oficial”, a subliniat Alina Petrescu.


Ea a mentionat ca cererile de retragere a demisiei sunt lipsite de obiect.

Ea a invocat drept argument Legea 90 privind organizarea si functionarea Guvernului.

„Oricine citeste Legea 90 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor si ajunge la articolul 6 intelege acest lucru. Dau citire acestui articol ca sa fie foarte clar pentru toata lumea: ‘demisia din functia de membru al Guvernului se anunta public, se prezinta in scris prim-ministrului si devine irevocabila din momentul in care s-a luat act de depunerea ei, dar nu mai tarziu de 15 zile de la data depunerii”, a motivat Petrescu.

Purtatorul de cuvant i-a enumerat pe cei care au depus cererile de retrage a demisiei pana la momentul conferintei de presa: Marius Dunca, Alexandru Petrescu, Teodor Melescanu, Mircea Dobre, Sevil Shhaideh, Ana Birchall, Petre Daea, Rovana Plumb, Florian Bodog, Toma Petcu, Andreea Pastirnac, Mihai Tudose, Adriana Petcu, Pavel Nastase, Razvan Cuc, Gabriel Les, Tudorel Toader, Viorel Ilie, Gratiela Gavrilescu si Viorel Stefan.

 

sursa: aktual24.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *