Alimentul pe care romanii il mananca, iar in alte tari este folosit ca mancare pentru caini si pisici

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 


Pentru ca nu toata lumea are rude sau prieteni pe la tara, unde sa poata creste porci sau pasari pentru a fi sacrificate si preparate in casa, multi romani cumpara carne dezosata mecanic (MDM – din limba engleza Mechanically Deboned Meat). MDM este un aliment compus din resturilor care au ramas pe carcase, ghiare, oase macinate, grasimi, etc, carne ce este folosita foarte mult si des de procesatorii mari pentru preparate de tip mezeluri.

loading...

In tarile civilizate, MDM nu este folosit decat la conservele pentru caini si pisici, deoarece este un subprodus care nu este nici macar proteic, cu efecte nocive asupra sanatatii. MDM-ul contine, pe langa resturi de carne si resturi de piele, tendoane, chiar si oase, scrie obiectiv.info. In cantitate prea mare, MDM poate perturba echilibrul dintre calciu si fosfor al organismului, deoarece are in compozitie un exces de fosfor.


“Pentru a va da seama daca mezelul pe care-l cumparati este de calitate, ar fi bine sa cautati pe eticheta concentratia de nitriti si nitrati pe care ii contin. Pe ambalaj, fie scrie nitrit sau nitrat de potasiu sau de sodiu, fie corespondentul in E. La nitritul de potasiu – E 249, de sodiu – E 250, iar la nitratii de sodium (E 251), de potasiu (E 252) – acestia sunt produsi posibil cancerigeni. In cazul in care concentratiile de nitriti si nitrati sunt respectate, nu exista pericole asupra sanatatii. Pericolul apare doar atunci cand se depasesc cantitatile admise. Din pacate insa, chiar daca pe eticheta scrie ca sunt respectate, acest lucru nu se intampla intotdeauna, mai ales in cazul firmelor care nu cantaresc exact cantitatile de substante introduse. Adaugarea de nitriti (folositi pentru efectul lor inhibitor asupra dezvoltarii bacteriilor producatoare de toxina botulinica) in alimente poate duce la formarea de cantitati mici de substante cu potential cancerigen”, explica profesorul Mecinicopschi.

In Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii, MDM-ul este folosit in cantitati foarte reduse, de regula de ordinul catorva procente. In plus, este interzisa congelarea si transportarea de la locul de productie spre alte locuri (este foarte perisabil, iar riscul pentru sanatatea consumatorilor este mare).


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

2 thoughts on “Alimentul pe care romanii il mananca, iar in alte tari este folosit ca mancare pentru caini si pisici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Fost șef SIE amenință. Ce dezvăluiri urmează să facă: „Am documente…”

Un fost șef al Serviciului de Informații Externe (SIE) promite să dezvăluie numele celor trimişi de

Guvernatorul Texasului: Casatoria a fost definita de Dumnezeu, nici un om nu o poate schimba

    Un nou oficial american se inscrie pe lista celor care se revolta impotriva

Lider liberal: Dacian Cioloș e un impostor politic. Intenția lui de a-și face partid îl transformă într-un un dușman al PNL

Intenția lui Dacian Cioloș de a-și face partid îl transformă pe fostul premier „un dușman

Poliția Română a fost condusă de un MASON! Amănunte INCENDIARE! Presa din România TACE!

Fraților, ce căcat de țară e asta? Ce servicii secrete avem? Chestorul Liviu Popa, trimis

Închide