Actorul Florin Zamfirescu despre veleitarismul lui Remus Cernea: Orice catastrofă este lipsită de moralitate! A-l neglija este unicul mod de a-l anula

Capitalism Masonerie
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Actorul Florin Zamfirescu taxează, într-o postare pe Facebook, ieșirile deputatului Remus Cernea, unul dintre inițiatorii legalizării parteneriatului civil, , înfocat susținător al homosexualilor.

loading...

Actorul și profesorul Florin Zamfirescu face un portret al lui Remus Cernea, despre care spune că este dornic de notorietate și de dorința de a se face remarcat, veleitarismul fiind caracteristic celor lipsiți de calități. Florin Zamfirescu îi sfătuiește pe cei care îi acordă prea multă atenție lui Cernea să îl ingnore, pentru că “mercenarul, cu cât este mai luat în seamă, cu atât mai mult i se legitimează prezența și utilitatea”.

“Remus Cernea,
personalitate accentuată, marcat de ambiția de notorietate, al carui unic suport este dorința de a se face remarcat.
Lipsa de calitate combinată cu voința de a exista generează întotdeauna veleitarismul.
Mercenarul, cu cât este mai luat în seamă, cu atât mai mult i se legitimează prezența și utilitatea.

A-l neglija este unicul mod de a-l anula.

În caz contrar va fi capabil de a produce avalanșe de care se va declara mai apoi nevinovat.
Lipsa de viziune crează furtuni al căror final este imprevizibil…
Să mai remarcam faptul că orice catastrofă este lipsită de moralitate!”, scrie Florin Zamfirescu pe Facebook.

Remus Cernea este cunoscut ca unul dintre cei mai mari susținători al comunității homosexualilor. După depunerea celor trei milioane de semnături ale Coaliției pentru Familie, în vederea modificării Constituției pentru protejarea familiei, Cernea a apărut la toate posturile de televiziune pentru a pleda cauza homosexualilor, denigrând inițiativa Coaliției. Pe contul de Facebook, Cernea a scris, referindu-se la acest demers, că “rasiștii, homofobii, misoginii, antisemiții și alte categorii de oameni dominați de prejudecăți și ură fac parte din aceeași familie tradițională de mentalitate a celor care s-au opus dintotdeauna egalității în drepturi pentru toți cetățenii, fără deosebire de rasă, orientare sexuală, gen, etnie etc”.

 

 


Sursa:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

11 thoughts on “Actorul Florin Zamfirescu despre veleitarismul lui Remus Cernea: Orice catastrofă este lipsită de moralitate! A-l neglija este unicul mod de a-l anula

 1. Sper sa apara si ultimul comentariu, cu a 5-a lege a reproducerii sexuate. Nu vad motivul pentru care ar fi cenzurat.

  Aceste legi le-am descoperit singur, fiind inspirat dintr-un curs de SDCN (Sisteme Discrete cu Circuite Numerice) pe care sotia mea l-a invatat in timpul facultatii. Nu a fost greu sa transpun ideile de acolo (prelucrarea informatiei binare) in domeniul fiintelor vii. M-am folosit si de datele publicate de altii (cu backup-ul, cu taipanii si cu puii de lup si de caine), dar neexplicate corect (sau deloc).

 2. 4. Ca urmare a fenomenului de backup genetic evolutia unei specii este blocata, daca numarul exemplarelor care apartin acelei specii este mare si daca inmultirea (imperecherea) intre indivizi se face aleator.
  Sa consideram ca undeva in Africa a aparut o rasa de lei care au coada verde, ca in alt loc au aparut (evident ca tot prin mutatii) niste lei cu barba albastra si in alt loc sunt lei cu coama visinie. Daca acele grupuri de lei ar sta pe loc, izolate, ele si-ar pastra noile caracteristici genetice. Numai ca leii migreaza dupa hrana si acele grupuri se intalnesc si se imperecheaza. Imperecherea intre leii cu coama visinie, cu cei cu barba albastra si cu cei cu coada verde este posibila,pentru ca apartin aceleiasi specii. Dar prin imperechere sunt activate clusterele (genele) comune si puii ies normali, fara coada verde, barba albastra sau coama visinie. Adica rasa a revenit la varianta de baza.

 3. 3. Rasele (eventual speciile) noi apar daca inmultirea sexuata se produce intre indivizi inruditi (consangvini), apartinand aceleiasi familii (intre frati, veri, rude apropiate). In acest caz genele mutante se regasesc la mama si tata si sunt activate cu mare probabilitate. Apare un numar enorm de mutatii nefavorabile (boli genetice), dar apar si unele mutatii favorabile, care duc la o mai buna adaptare a urmasilor la factorii de mediu. Selectia naturala actioneaza si elimina variantele proaste. Dar asta dureaza ceva timp, deci rasa noua nu apare instantaneu. Trebuie sa treca multe generatii pana cand rasa noua sa se stabilizeze. In acest sens am vazut un film documentar, tot pe National Geografic, despre sarpele numit taipan, care se intalneste in Australia. In urma unui mare cutremur de pamant s-a rupt o parte din nordul continentului australian si s-a format o insula. Pe insula respectiva au ramas cativa taipani care s-au inmultit (intre rude) si a rezultat o rasa diferita de taipani.

 4. 1. Inmultirea sexuata are rolul de a proteja codul genetic al fiintelor multicelulare, care au rata de inmultire mult mai redusa decat la bacterii si avand viata mai lunga, inevitabil sunt mai expuse la degradarea codului genetic.

  2. Este posibila aparitia fenomenului de backup genetic, adica de revenire la o versiune anterioara, stabila (viabila), daca se cupleaza tata si mama din rase diferite. In acest caz sunt activate „clusterele” comune, adica cele care definesc caracteristicile specifice stramosilor comuni, de dinainte de aparitia celor doua rase (de la mama si tata). Backup-ul este util in cazul in care cel putin unul dintre parinti a capatat mutatii defavorabile, deoarece genele mutante, care produc defectul, nu sunt activate. Prin backup se revine la varianta stabila, dar mai putin evoluata.
  In acest sens s-a facut o observatie interesanta, dar neexplicata corespunzator.
  S-a constatat ca puii (cateii) de lup sunt dresabili, puii de caine sunt dresabili, dar puii de hibrid caine-lup nu mai sunt dresabili. Adica prin imperecherea lupului cu cainele se obtin pui cu caracteristici specifice stramosului comun, care era mai putin evoluat. Am vazut asta intr-un film documentar despre lupi, dat pe canalul tv National Geografic (sau pe Discovery, ca n-am retinut exact).
  Backup-ul genetic poate sa fie si util in unele situatii, cand cel putin un parinte, sau chiar amandoi, au capatat defecte genetice, dar poate sa duca la involutie in cele mai multe cazuri. Totul depinde de hazard si de cum erau stramosii comuni, respectiv de ce defecte sau calitati noi au capatat urmasii.
  Backup-ul a fost descoperit la plante, in urma cu aproximativ zece ani, dar nu a fost explicat in nici un fel. Am explicat prin back-up de ce puii de hibrid lup-caine sunt mai putin inteligenti decat puii de lup sau de caine.

 5. Sa nu pierdem din vedere faptul ca in urma cu sute de milioane (chiar miliarde) de ani, radioactivitatea naturala (principalul factor care produce mutatii) era de sute (mii) de ori mai mare decat acum, de la izotopii instabili, care cu timpul s-au dezintegrat. S-a stabilit ca pe vremea dinozaurilor radioactivitatea era de aproximativ de 500 de ori mai mare ca acum, in principal de la izotopul K40 (potasiu 40).

  https://en.wikipedia.org/wiki/Potassium-40

  Viata a aparut pe Pamant in conditii dure (din punct de vedere al degradarii codului genetic), asa ca reproducerea sexuata a fost o necesitate pentru conservarea codului genetic. Probabil ca si fiintele din alte sisteme solare, daca exista, tot sexuat se reproduc.

 6. Daca s-ar trimite in misiune de colonizare a altor planete un echipaj uman format din zeci (sute) de familii, din cauza imperecherii intre putini indivizi s-ar conseva multe mutatii genetice si ar rezulta o rasa umana diferita de cele pamantene. Intotdeauna reproducerea sexuata in comunitati mici si izolate duce la aparitia de rase noi. Iar reproducerea sexuata intre un numar mare de exemplare apartinand unei rase (specii) duce la blocarea evolutiei si la mentinerea pe termen nedefinit a caracteristicilor speciei (rasei). Dar in acest caz trebuie ca imperecherea sa se faca absolut la intamplare, pe termen lung.

 7. Despre fenomenul de backup genetic puteti citi aici :

  http://news.softpedia.com/news/Rev
  olutionary-discovery-in-genetics-
  16165.shtml

  A fost decoperit la plante, in urma cu 10-15 ani (nu am retinut exact cand au aparut primele articole de cercetare). Insa este valabil si la animale, respectiv la oameni.

  http://www.alternet.org/story/2290
  2/genetic_backup

  http://www.openthefuture.com/wcarc
  hive/2005/03/genetic_backup_files.
  html

  https://en.wikipedia.org/wiki/Gene
  tic_redundancy

 8. Intrucat reproducerea sexuata a aparut ca o metoda de protectie a codului genetic al fiintelor superioare, tot ce tine de sex este rezultatul mutatiilor si selectiei naturale. Forma organelor sexuale, comportamentul (placerile), glandele endocrine, absolul totul, au rezultat prin selectie din miliarde de incercari. Faptul ca exista si indivizi cu comportament deviant (cu mutatii) nu ne da dreptul sa fim neintelegatori cu ei (nu e vina lor). Asta si pentru ca s-ar putea sa se intample si la copiii sau nepotii nostri. Adica fenomenul poate fi tolerat in mod tacit, daca se petrece in intimitate si nu supara pe nimeni. Dar nu este normala casatoria si mai ales adoptia de copii de catre homosexuali.

 9. Sunt curios sa aflu de ce nu apare si comentariul a doilea, cu legile reproducerii sexuate. Este extrem de important, din punct de vedere al implicatiilor practice.

 10. REZUMAT:

  Reproducerea prin clonare (valabila la bacterii) duce la acumularea de defecte genetice, rezultate prin mutatii. Este ca atunci cand copiezi analogic muzica inregistrata pe banda magnetica sau pe disc de vinil. La fiecare copiere se pierde putin din calitatea initiala (apar pocnituri noi). Pe cand reproducerea sexuata este ca atunci cand copiezi CD-uri cu muzica inregistrata digital. Poti sa faci un milion de copii, CD dupa alt CD, si informatia ramane intacta. Pentru ca pe langa bitii de informatie, sunt inregistrati si biti de corectia erorilor. Circuite specializate analizeaza informatia si o compara cu ce rezulta din bitii de corectia erorilor. Acolo unde gasesc erori, le corecteaza. Aici e smecheria cu reproducerea sexuata, ca in momentul fecundarii si aparitiei celulei ou, din care se dezvolta viitoarea fiinta, se ia o spirala din ADN-ul tatalui si o spirala din ADN-ul mamei si se formeaza spirala dubla care este macromolecula de ADN a viitoarei fiinte. Dar in timpul cuplarii celor doua spirale se compara informatiile, pe clustere, nu „bit cu bit”, si daca totul este „OK”, atunci procesul se continua si se trece la multiplicarea celulara. Informatia genetica este stocata redundant, adica este inscrisa in mai multe clustere decat numarul minim de clustere necesare pentru cuplarea celor doua spirale de ADN. Ca sa nu zic ca aceasta informatie genetica este arhivata cumva, ca la arhivele zip sau rar. Astfel s-ar putea explica uimitoarea diferentiere celulara care apare in procesul de multiplicare a celulei ou (expandare a arhivei). De asta fiintele superioare, multicelulare, au intotdeauna doi parinti. Aspectele „tehnice” ale acestui proces, detaliile, ar trebui sa le descifreze specialistii in domeniu. Eu am analizat fenomenul la nivel general. Si nu cred ca am gresit in concluziile trase.

 11. Fiintele superioare, multicelulare, plante sau animale, se reproduc sexuat. Adica orice fiinta multicelulara, cu structura ADN-ului mai complicata, are doi parinti. Prin aceasta metoda de reproducere, prin care se compara informatia genetica de la cei doi parinti, in momentul reproducerii, se elimina situatiile in care codul genetic este alterat. Trebuie sa privim fiintele vii ca pe niste entitati cu organizare informatica, aparute in mod spontan, capabile sa se reproduca si sa evolueze. Informatia este continuta in codul genetic, adica in molecula imensa (macromolecula) de ADN. Aceasta informatie poate sa fie alterata de factorii de mediu: de radiatiile ionizante, de radicalii chimici si chiar mecanic, prin forte de forfecare. De exemplu, daca o particula ionizanta (foton gama, electron rapid,etc) loveste molecula de ADN, poate sa-i schimbe structura, aranjarea atomilor,deci ii schimba continutul informational. In cazul in care fiintele superioare s-ar inmulti printr-un fel de clonare, atunci dupa cateva generatii s-ar acumula atat de multe defecte in codul genetic, incat fiinta n-ar mai fi viabila, sau si-ar schimba total caracteristicile. Numai bacteriile se inmultesc prin simpla diviziune celulara. Dar in cazul lor mutatiile produse de factorii de mediu sunt chiar utile. Bacteriile au o rata imensa de inmultire si exemplarele cu mutatii neviabile nu le afecteaza in mod semnificativ supravietuirea speciei, pentru ca numarul celor fara mutatii, sau cu mutatii bune, este mai mare. Acest tip de reproducere le face mai adaptabile la schimbarile de mediu, evident ca prin nemiloasa selectie naturala. Asa se explica de ce bacteriile patogene devin rapid insensibile la antibiotice si trebuie ca tot timpul sa se descopere antibiotice noi. Probabilitatea ca sa se produca exact aceleasi mutatii (modificari in molecula de ADN) la doua fiinte superioare dintr-o specie oarecare, este infima, practic egala cu zero.Se poate calcula, in principiu, daca s-ar sti exact cate permutari si aranjamente de „biti” (adica de aranjare a atomilor in ADN) ar fi posibile. Pe durata existentei Pamantului (miliarde de ani) nu ar fi putut sa apara in mod spontam doua structuri ADN (combinatii de atomi intr-o macromolecula) identice, decat cu probabilitate neglijabil de mica. Se stie din tehnica de calcul electronic ca pentru siguranta, in domeniul militar, lucreaza la aceeasi problema doua computere si periodic se compara datele (sirul binar). Daca sunt diferite, intervine al treilea computer si daca doua rezultate sunt identice se valideaza si se continua calculul. Cam la fel procedeaza si natura atunci cand se inmultesc sexuat fiintele superioare. Se compara „bitii” de la spirala ADN a mamei cu „bitii” din spirala ADN a tatalui. Compararea ”bit cu bit” ar fi prea restrictiva, pentru ca nu pot sa existe doua fiinte vii cu exact aceeasi structura ADN, chiar daca apartin aceleiasi specii (rase). Din cauza asta este suficient ca informatia sa fie identica pe clustere (grupari compatibile), nu pe tot lantul. Este ca atunci cand un fermoar se inchide pe portiuni, nu pe toata lungimea lui. Numarul clusterelor compatibile este mai mare decat cel necesar pentru cuplarea intre cele doua spirale ADN, de la mama si tata. Astfel exista si clustere de rezerva, care fac posibila reproducerea sexuata si in cazul de „perturbatii” (factori mutanti) intense. Tot astfel se explica de ce fratii, cu aceiasi parinti, sunt diferiti intre ei, pentru ca au cuplate (activate) clustere (gene) diferite, dintre cele compatibile. Nu se pot imperechea elemente apartinand unor specii diferite (cal cu soarece, sarpe cu bufnita, etc), pentru ca nu ar exista suficiente clustere compatibile pe cele doua lanturi de ADN (de la mama si dela tata), care sa duca la fixarea moleculei de ADN de la fiinta copil. Se poate produce imperecherea intre elemente ale aceleiasi specii, insa din rase diferite. In acest caz diferentele de structura ADN nu sunt asa de mari si cuplarea celor doua spirale ADN (mama + tata) este posibila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *