Fundațiile lui George Soros, amenințări la adresa ordinii constituționale și a securității

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather


George Soros EuropaLuni, 30 noiembrie 2015, Parchetul General de la Moscova a emis un comunicat prin care arată că Institutul pentru o Societate Deschisă al lui George Soros și alte organizații afiliate sunt „grupuri indezirabile”, interzicând cetățenilor ruși și organizațiilor ruse participarea într-un fel sau altul la proiectele acestor entități.

loading...

Procurorii ruși au spus că activitățile Open Society Institute și al Open Society Institute Assistance Foundation sunt o amenințare la adresa ordinii constituționale a Rusiei și a asecurității naționale. Procurorii au arătat că Ministerul Justiției va fi informat despre aceste concluzii și va trece aceste organizații pe lista organizațiilor străine indezirabile.


Potrivit site-ul rus RT.com, procurorii au deschis o investigație cu privire la activitățile celor două organizații – ambele sponsorizate de miliardarul George Soros. Se întâmpla în iulie 2015, după ce senatorii ruși au aprobat o listă cu 12 grupuri care, în opinia lor, trebuiau verificate pentru presupuse activități anti-ruse. Alte grupuri de pe această listă sunt National Endowment for Democracy (suspectat pentru implicarea în revoluțiile colorate din Serbia și până în Georgia și Ucraina), International Republican Institute (condus de senatorul John McCain), National Democratic Institute (condus de Madeleine Albright), MacArthur Foundation și Freedom House.

În iulie 2015, Ministerul Justiției de la Moscova a declarat US National Endowment for Democracy drept grup indezirabil, după ce procurorii au descoperit că organizația a cheltuit milioane de dolari în încercarea de a pune sub semnul întrebării corectitudinea alegerilor din Rusia si pentru a ataca prestigiul armatei ruse.


Legea pentru organizațiile străine indezirabile a intrat în vigoare în vara lui 2015. În momentul în care Ministerul Justiției declară indezirabilă o organizație, activele sale din Rusia sunt înghețate, sediile sunt închise și este interzisă distribuirea oricăror materiale produse de acest grup.

Cât privește Fundația pentru o Societate Deschisă, este puțin probabil ca aceasta să mai aiba active în Rusia, deoarece programele sale s-au restrâns în 2003, după venirea lui Putin la putere. În anii 1990, fundația a fost însă extrem de activă.

În cazul în care interdicția nu este respectată, angajații organizațiilor respective și orice cetățean rus care colaborează cu aceasta riscă amenzi mari și chiar închisoarea.

Decizia procurorilor ruși vine pe fondul anunțării unor sancțiuni economice impotriva comnpaniilor turce care activează în Rusia, în urma incidentului aerian de la granița turco-siriană, în urma prelungirii regimului de sancțiuni impus de UE Rusiei și poate anunța tensiuni mult mai pronunțate pentru viitor, mai cu seamă că accesul navelor ruse în Mediterana, în preajma Siriei, presupune tranzitarea strâmtorii Bosfor.

 

Sursa: cotidianul.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Sibiu: Într-o casă a lui Iohannis, IT-iștii lui Soros modifică statele de plată pentru protestatari | Foto

Aproape 20 de IT-iști de la firme importante de profil din Sibiu s-au reunit, vineri

„Învăţaţi să gătiţi, spălaţi geamurile, vizitaţi bolnavii, făceţi-vă lecţiile…” Un mesaj atemporal pentru tineri

Acest mesaj este minunat, simplu şi pur. Fiecare adolescent ar trebui să îl înrămeze şi

Dezbatere în lumea medicală? Eroare 404! Asociația Medicilor de Familie Mureș a RETRAS de pe site un articol în care se criticau hibele legii vaccinării obligatorii

  ACTUALIZARE 03/05/2017  După ce ActiveNewsa semnalat articolul doctorului Gabriel Diaconu, publicat pe pagina Asociației Medicilor

USR e noul UNPR, partidul balama prin care serviciile vor sa controleze majoritatea politica.

  PNL a mers “pe mana SRI”, vorba unui deputat liberal, iar Noua Securitate i-a

Închide