Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

SITUAŢIA SE AGRAVEAZĂ. Germania a anunțat că intră în RĂZBOI


Guvernul federal german este gata să livreze „în cel mai scurt timp posibil” arme kurzilor din Irak, a declarat, miercuri, ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, informează AFP, citata deromaniatv.net.

loading...

„Dorim să facem aceasta, într-un volum care să consolideze capacitatea kurzilor de a se apăra”, a declarat Steinmeier în timpul unei conferinţe de presă, evocând riscurile unei „catastrofe” care ar avea consecinţe „devastatoare” pentru restul lumii.


Steinmeier a explicat că Germania va trimite iniţial mai mult ajutor umanitar şi echipament neletal precum caschete sau vehicule blindate, analizând în acelaşi timp, în coordonare cu partenerii europeni, nevoile kurzilor.

La rândul său, ministrul Apărării al Germaniei, Ursula von der Leyen, care a participat de asemenea la conferinţa de presă, a evocat „rapiditatea” în a curma vieţi şi „incredibila brutalitate” a islamiştilor, care au provocat „o catastrofă umanitară” şi care „trebuie opriţi”, în timp ce Steinmeier a denunţat metodele „barbare” ale jihadiştilor din Irak.


Ursula von der Leyen a precizat că nevoile forţelor armate kurde şi mijloacele germane vor fi analizate în zilele următoare, primele concluzii fiind aşteptate săptămâna viitoare. „Intrăm în faza de colectare de date”, a spus ministrul german al Apărării.

Decizia germană intervine după lungi ezitări, Berlinul fiind reticent în a se implica în conflicte, din cauza trecutului său militarist.

Potrivit unui recent sondaj de opinie, circa 74% dintre germani se opun trimiterii de arme.

Înainte de Germania, alte ţări europene, între care şi Franţa, au decis să livreze arme în Irak, unde jihadiştii Statului Islamic seamănă, din iunie, teroare.

De asemenea, preşedintele francez Francois Hollande va propune „în perioada următoare” o conferinţă pe tema situaţiei de securitate din Irak şi a luptei împotriva grupării radicale sunnite Statul Islamic, apreciind că situaţia internaţională se află în „cel mai dificil” moment din 2001.Sursa:http://ziarulnational.md

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Vă mai amintiți când Iohannis vizita un spital privat in Brașov, nu unul de stat unde se afla Călin, tânărul de 29 de ani care și-a strans singur 200.000 de euro pentru un transplant?

  Va mai amintiti cand Iohannis vizita spitale private prin Brasov, private nu de stat

MARELE PLAN al Tehnocratilor :Transilvania, independentă! Restul, România Federală

   Astazi nici macar nu se mai pune problema in termenii clasici ai revizionismului maghiar

LAPAR: Vânzarea terenurilor către străini e o problemă natională, nu comunitară. În Germania, vânzarea unui singur hectar ar provoca scandal national. Fermierii români solicită rediscutarea Legii vânzării terenurilor agricole; LAPAR a depus o adresă la Ministerul Agriculturii

Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) a depus o adresă la Ministerul Agriculturii pentru

DEMISIA. În timp ce aduce în România mii de imigranți islamici prin Relocări Forțate de Populații făcute Neconstituțional, CIOLOȘ îi îndeamnă pe ROMÂNI să-și părăsească propria țară, să-și creeze locuri de muncă în străinătate ca să “colonizeze” Europa

Îl rugăm pe JULIEN să părăsească, el, de urgență România și "să colonizeze", el, "inteligent",

Închide