Undeva în munte, bine ascunse de privirile oamenilor, tăierile la ras continuă nestingherite. Oare Schweighofer a înghițit lemnul de pe acești munți?

Capitalism
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Undeva în munte, bine ascunse de privirile oamenilor, tăierile la ras continuă nestingherite. Cash Investigation a descoperit 31 de hectare defrișate, adică echivalentul a 42 de terenuri de fotbal.

Oare Schweighofer a înghițit lemnul de pe acești munți? se întreabă ei.
Nu vrem ca lemnul tăiat ilegal să fie certificat ca fiind sustenabil.
Fără certificate PEFC pentru lemn ilegal!

Fără certificări de sustenabilitate pentru lemn ilegal

Către: PEFC Internațional, PEFC Austria
Cc: Ben Gunneberg, CEO

Petiție

Stimate domn Gunneberg,

În ultimii doi ani, numeroase ilegalități comise de compania Holzindustrie Schweighofer au ieșit la lumină. Ca urmare, Forest Stewardship Council (FSC) s-a disociat de această companie în februarie 2017, iar din ce în ce mai multe lanțuri de magazine de bricolaj renunță la produsele lor.

Când jurnaliștii de investigație de la France2 s-au întâlnit cu dumneavoastră și v-au pus pe masă dovezile ilegalităților comise de Schweighofer, ați declarat: “Dacă Schweighofer a încălcat regulile PEFC acesta trebuie să fie suspendat sau exclus din PEFC.” Cu toate astea, PEFC nu dă niciun semn că ar dori încetarea colaborării cu această companie.

Domnule Gunneberg, știți, bineînțeles, că Schweighofer se folosește de imaginea PEFC pentru a garanta absența lemnului ilegal în lanțul său de achiziție.

ACUM este momentul în care hotărâți de care parte a baricadei se află PEFC: este într-adevăr un certificat de sustenabilitate sau este un certificat de spălare a lemnului tăiat ilegal?

Nu renunțați la principiile după care PEFC operează de mai bine de 18 ani. Retrageți certificatul de sustenabilitate acordat companiei Holzindustrie Schweighofer.

De ce este important?

Până în februarie 2017, Holzindustrie Schweighofer deținea 2 certificări de sustenabilitate – una de la FSC*, iar cealaltă de la PEFC**. Aceste certificări au fost argumentele cheie ale companiei austriece pentru a-și ascunde afacerile ilicite cu lemn.

Compania austriacă Schweighofer este cel mai important factor declanșator al tăieriler ilegale din țara noastră. [1] Mai mult, în anii trecuți, se estima că 50% din lemnul care intra în fabricile austriecilor pentru procesare era tăiat ilegal.

În urma multiplelor dovezi, unul dintre cele două organisme internaționale de certificare s-a disociat de Schweighofer. Forest Stewardship Council (FSC) a luat această decizie în februarie 2017. Acum a venit momentul ca Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) să facă același pas. Bineînțeles că aceast lucru nu îl vor face voluntar, așa că depinde de fiecare dintre noi să ne implicăm pentru protejarea pădurilor.

PEFC este o organizație internațională care certifică sustenabilitatea afacerilor cu lemn. [2] În prezent, PEFC este ultima verigă care certifică afacerile ilegale ale companiei austriece Holzindustrie Schweighofer și care le permite acestora accesul pe piețele internaționale.

Note

* FSC = Forest Stewardship Council

** PEFC = Programme for the Endorsement of Forest Certification

[1] Raport EIA, pagina 4

[2] Ce este PEFC

>> campanie.de-clic.ro/fara-PEFC


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *