19 ani de la bombardarea Serbiei de către NATO. Premierul Vucici, atac la adresa Occidentului: Nu vom încerca să devenim stat membru al unei alianțe care ne-a ucis copiii! A fost cea mai brutală agresiune!

Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

„Serbia este astăzi liberă și tot mai puternică. Nu va mai suferi niciodată așa cum a suferit în 1999 și nici nu va încerca să devină membră a unei alianțe (NATO- n.r) care a ucis copii sârbi.” Acesta a fost mesajul dur transmis de prim-ministrul sârb Aleksandar Vucici, la ceremonia de comemorare a celui mai tragic episod din istoria recentă a statului balcanic: 18 ani de la bombardarea Serbiei de către NATO, scrie b92.net.

Vucici a calificat bombardamentele NATO drept „cea mai brutală agresiune” și a subliniat că relațiile țării sale cu Alianța Nord Atlantică vor fi „decente”.

Numeroși sârbi au participat vineri, la ceremonia de comemorare a 18 ani de la bombardamentele NATO asupra Serbiei a avut loc vineri la podul de cale ferată din Grdelica Gorge, în sud-estul Serbiei, lovit de rachetele Alianței la 12 aprilie 1999 în timp ce trecea pe el un tren plin cu pasageri.

Premierul sârb Aleksandar Vucici și președintele Republicii Srpska (entitatea sârbă din Bosnia – n.r.), Milorad Dodici, au depus coroane de flori la monumentul închinat victimelor, unde, de asemenea, a fost ținut un minut de reculegere pentru toți cei uciși în “agresiunea” NATO.  Trenul de călători de la Grdelica Gorge, care transporta civili, a fost atacat în a doua zi a Paștelui ortodox. Cincisprezece victime, printre care copii, au fost identificate.


În ziua de 24 martie 1999, NATO a început o campanie de bombardare a Serbiei, care a durat 78 de zile și în care au fost ucise cel puțin 2.500 de persoane. Operațiunea a fost lansată fără acordul Consiliului de Securitate al ONU.

Conform unui sondaj de opinie publicat în aceste zile, majoritatea sârbilor nu ar accepta scuzele NATO pentru campania de bombardamente din 1999, declarându-se împotriva aderării țării lor la Alianță. 84% din respondenți – dintre care majoritatea bărbați și persoane sub vârsta de 60 de ani – au declarat că se opun aderării Serbiei la NATO, potrivit sondajului publicat vineri de Institutul pentru Afaceri Europene și citat de Tanjug. 11% dintre respondenți susțin aderarea la NATO, în timp ce 5% sunt indeciși, potrivit sondajului.

Sursa: activenews.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Citește mai multe:
Armata a blocat valea Oltului. Coada este de la Sibiu la Vâlcea!

Cam așa s-a desfășurat traficul azi pe DN7... https://m.facebook.com/story.php? Tup gun de Romania , top

2007 – Situatia principalelor ONG-uri ce formau asa-zisa “Societate Civila”. Dana Gârbovan membru principal în ONG SoJust, ONG care-i avea printre membri ei Dumbravă și Danileț, ONG prin care MACOVEI a declanșat așa zisa luptă împotriva corupției

Publicăm această apartenență a Danei Gârbovan la REȚEAUA DE ONG-uri din Justiție (silimalară) alotor rețeele

Demascarea vine pe banda de magnetofon

Numele Basescu apare in inregistrarile din 13 iunie 1990. In arhiva istorica “Radio Europa Liberă”

Facebook admite că spionează pe Messenger, „scanând” fotografiile PRIVATE ale utilizatorilor

Facebook Messenger scanează fotografii și link-uri trimise de utilizatori pe platforma de mesagerie, conform unei

Închide