​Misterul se adinceste: mici scapari ale companiei Black Cube

Capitalism Masonerie Politica
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

 

black-cube-kovesi

loading...

La cîteva ore după izbucnirea așa-zisului scandal de spionaj al unei companii israeliene la adresa Laurei Kovesi, respectiva firmă a dat publicității o poziție oficială în acest caz, reprodusă în două publicații israeliene. Problema e că, deși cele două organe de presă citează, teoretic, exact aceeași poziție, avem de a face cu două versiuni radical diferite, fapt extrem de ciudat.

Iată cum sună citatul din comunicatul Black Cube în versiunea ”The times of Israel”:


”Recently, the company undertook a project in Romania to collect evidence of serious corruption in the Romanian government and its agencies. Whilst performing this work, two of the company’s employees were arrested after having made significant discoveries”.

În traducere, ”Recent, compania a întreprins un proiect în România în scopul de a colecta dovezi ale serioasei corupții la nivelul guvernului român și al agențiilor sale. În timp ce îndeplineau această activitate, doi dintre angajații companiei au fost arestați după ce au descoperit lucruri importante”.


În versiunea Jewish Telegraphic Agency, citatul sună astfel:
”In recent weeks the company has been carrying out a project on behalf of government associates in Romania to collect proof of serious corruption in the Romanian government system. In the context of this project, two employees who made serious advances in the case were arrested.”

În traducere: ”În ultimele săptămîni, compania a prestat o activitate, în beneficiul unor asociații guvernamentale din România, de strîngere de dovezi ale serioasei corupții din sistemul guvernamental românesc. În contextul acestui proiect, doi angajați care făcuseră progrese seriose în anchetă au fost arestați”.

Dincolo de faptul că între cele două paragrafe care sunt desprinse, teoretic, din același comunicat, există diferențe clare de formă, mai apar și diferențe de fond.

Astfel, în prima versiune beneficiarul serviciilor Black Cube nu e devoalat, putînd fi, teoretic, oricine, în timp ce în cea de a doua, stupoare, aflăm că e vorba de agenții/structuri ale statului, din România.

Ce agenție a statului și-ar permite să angajeze o firmă de foști agenți secreți israelieni ca să concureze SRI, Poliția și DNA?

 

Sursa: inpolitics.ronasul.tv

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *